Chokladbollstårta
Ingredienser:
- 250 g smör
- 3 dl florsocker
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 krm salt
- 10 dl havregryn
- 0,5 dl kallt starkt kaffe
- 60 g smält choklad (vit, mjölk eller mörk)
Till dekoration:
- 70 gram choklad (vit, mjölk eller mörk)
- 2 msk grädde
Gör såhär:
- Lägg alla torra ingredienser i en mixer och tillsätt smör, choklad (smält) och kaffe och mixa till fin smet. Alternativt kan ni blanda alla ingredienser för hand.
- Rulla 9 små chokladbollar och rulla i ex kokos, pärlsocker, hackad mandel, strössel el dyl. Resterande smet formar ni till en tårta.
- Ställ tårtan åt sidan och nu gör vi dekorationen.
- Smält chokladen; Rör i grädden och bred ut över tårtan då den svalnat lite.
- Dekorera tårtan med kokos och chokladbollar.
Nu är det bara att njuta och servera.
När ni ska smälta choklad kan ni göra det i en skål över ett vattenbad eller försiktigt på ca 600 W effekt 1 en minut, ta ut och rör, mikra 30 sekunder till och rör runt. Kanske räcker detta annars testar ni 20-30 sekunder till.