KUSMI TEA JULKOLLEKTION 2025

Havrekakor med pumpa och chokladganache

halloweenkakor

Knapriga pumpa- och havrekakor fyllda med len mörk chokladganache. Perfekta till höstens fikastunder eller halloweenfesten när du vill bjuda på något både sött och lite busigt.

Ingredienser

Kakor

  • 1 ¾ dl vetemjöl

  • ½ tsk bikarbonat

  • 1 ¾ dl kokossocker

  • 1 äggula (eller ersätt med 1 tsk malda linfrön blandade med 1 msk vatten)

  • 1 ¼ dl pumpapuré

  • ¼ tsk salt

  • 1 tsk vaniljextrakt

  • 2 ½ dl havregryn

  • 1 tsk kanel

  • ½ tsk malda kryddnejlikor

  • ½ tsk muskotnöt

  • ½ tsk mald ingefära

  • 150 g smält smör

Ganache

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 °C (varmluft).

  2. Sikta ihop vetemjöl och bikarbonat i en stor bunke.

  3. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.

  4. Rulla till små bollar och platta till dem lätt med en gaffel.

  5. Grädda i ca 15 minuter tills de är gyllene.

  6. Under tiden: smält chokladen över vattenbad.

  7. Rör ner smör och grädde tills allt är slätt. Låt svalna i kyl tills ganachen tjocknar men fortfarande är formbar.

  8. När kakorna har svalnat, spritsa eller bred ganachen mellan två kakor.

Njut!