Havrekakor med pumpa och chokladganache
Knapriga pumpa- och havrekakor fyllda med len mörk chokladganache. Perfekta till höstens fikastunder eller halloweenfesten när du vill bjuda på något både sött och lite busigt.
Ingredienser
Kakor
-
1 ¾ dl vetemjöl
-
½ tsk bikarbonat
-
1 ¾ dl kokossocker
-
1 äggula (eller ersätt med 1 tsk malda linfrön blandade med 1 msk vatten)
-
1 ¼ dl pumpapuré
-
¼ tsk salt
-
1 tsk vaniljextrakt
-
2 ½ dl havregryn
-
1 tsk kanel
-
½ tsk malda kryddnejlikor
-
½ tsk muskotnöt
-
½ tsk mald ingefära
-
150 g smält smör
Ganache
-
1 msk smör
-
50 g grädde
Gör så här
-
Sätt ugnen på 170 °C (varmluft).
-
Sikta ihop vetemjöl och bikarbonat i en stor bunke.
-
Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.
-
Rulla till små bollar och platta till dem lätt med en gaffel.
-
Grädda i ca 15 minuter tills de är gyllene.
-
Under tiden: smält chokladen över vattenbad.
-
Rör ner smör och grädde tills allt är slätt. Låt svalna i kyl tills ganachen tjocknar men fortfarande är formbar.
-
När kakorna har svalnat, spritsa eller bred ganachen mellan två kakor.
Njut!