42% kakaohalt.
Kombinera gärna chokladen med en fruktig cognac och upptäck toner av mogna äpplen och ugnsbakade päron eller kontrastera med den friska syran hos ett tyskt eiswein. Tycker man om kraftigare smaker kan man med fördel para ihop chokladen med en söt belgisk klosterale eller en mjuk rom med tydlig vaniljkaraktär såsom Ron Quorhum Solera 23 yo från Dominikanska republiken.
Havssaltet är ett Slow Foodsalt från Cervia som är ursprungsskyddat. Saltet innehåller få bittra klorider i jämförelse med andra saltsorter, vilket gör att det passar utmärkt som smakförhöjare och balanserar utmärkt med Gardinis choklad.
Fabio och Manuel, bröderna bakom varumärket Gardini, har skapat fantastiska smakmöten i choklad i flera årtionden. Med kunskap, erfarenhet och rötterna fast förankrade i det italienska matarvet har Gardini blivit världsberömt för sina sofistikerade kombinationer av choklad och havssalt, kryddor eller nötter i perfekt harmoni med varandra.
Producent Gardini - Ursprung Italien - Läs mer här.
Dryckestips - Läs mer här.
50g