Lakritskonfektyr från Skåne

 

Lakrits för och av passionerade lakritsälskare.

 

Oscarsson lakrits från Skåne erbjuder en blandning av lakritspraliner, söt- och saltlakrits för livsnjutaren. Lakritsen produceras hantverksmässigt med noggrant utvalda råvaror av högsta kvalitet. 

 

 

Nyhet – Lakrits med en touch av äpplekaka

Hösten bjuder på en god nyhet för äpple-paj-älskare. Njut av en fyllig kanelsmak, äpplebit, vaniljig vit choklad och en kärna av mild sötlakritssmak.
Det är en kärna av sötlakrits med vit chokladdragering med äpplebit och sedan rullad i kanel.


Ingredienser: 58 % vit choklad (socker, mjölkpulver, kakaomassa, kakaosmör, vasslepulver), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom,  40 % lakrits (melass, vetemjöl (gluten), socker, salmiak, lakritsrotsextrakt, rapsolja, frystorkat naturligt äpple, kanel.

Kan innehålla spår av mandel och nötter.

150 gram.

 

 

 

Nu finner du två olika chokladdragerade lakritsar med salt i sortimentet: Salmiak och havssalt. 

 

Vill du köpa Oscarsson lakrits

Klicka här för att hitta din butik.

 

 

 

Välj mellan skånsk söt- och saltlakrits samt lakritspraliner som är chokladdragerade och smaksatta med hallon/chili, äpple&kanel, salmiak, havssalt, kokos, passionsfrukt och salmiakmandel. 

 

 

Om Oscarsson Lakrits
Vägen fram till Oscarsson lakrits kan tyckas spretig men har ändå någon slags linje. Det stora intresset för det goda i livet har alltid funnits där inom familjen. Så efter många år med forskning och utbildning inom det konstnärliga området, professionell trollkarl och som kaféägare på Österlén så sadlade Sven Oscarsson med familj om till att fördjupa sig i lakritsens underbara värld.

För Sven Yngve har det alltid varit viktigt att skapa produkter som de själva tycker om. För att kunna ge en garanti på utmärkt kvalitet och smak. Oscarsson lakrits produceras med mycket lakritskärlek i Malmö. Hoppas du gillar den lika mycket som vi gör.

 

 

 

 

 

Sortimentet

 

  

 

Hallon-Chili

Sötlakrits dragerad med vit belgisk choklad och sedan rullad i pulver av frystorkade hallon. För att ge en smakupplevelse utöver det vanliga har vi också tillsatt en aning chili.

150 gram.

 

 

Passionsfrukt

Sötlakrits som är dragerad med vit choklad och mjölkchoklad och sedan rullad i pulver av frystorkad passionsfrukt. Perfekt balans av choklad, lakrits och fruktsmak.

150 gram.

 

 

 

 

Choklad och salmiak 

Sötlakrits som dragerats med mjölkchoklad av bästa kvalitet och som avslutning rullats i salmiakpulver.

150 gram.

 

 

 

 

Choklad och havssalt 

Sötlakrits som dragerats med mjölkchoklad av bästa kvalitet och som avslutning rullats i naturligt havssalt av högsta klass.

150 gram.

 

 

 

Kokos – choklad

Sötlakrits dragerad med vit belgisk choklad och därefter rullad i lakritspulver och kokos – en oväntad men himmelskt god kombination.

 150 gram.

 

 

 

 

 

Lakritsmandel

Lyxiga mandlar dragerade med vit belgisk choklad och rullade i lakritspulver och salmiak. Helt enkelt en fantastisk smakkombination som slår det mesta.

150 gram.

 

 


Saltlakrits

Färsk, mjuk saltlakrits med hög lakritshalt och smaksatt med salmiak för att skapa en riktigt behaglig sälta.

170 gram.

 

 

 

Sötlakrits

Kompakt, saftig och med mycket smak av naturlig lakritsrot. En gnutta anis är också tillsatt för att förhöja lakritssmaken.

170 gram.

 

 

 

Media

 

Bildmaterial 

Ladda ner bilder från Oscarsson lakrits här.

 

 

 

Lakritsinfo 

Lakrits framställs ur rötterna till växten Glycyrrhiza Glabra som växer vilt i exempelvis Italien, Spanien, Grekland, Mellanöstern och Asien. Växten behöver bli minst två år gammal och ca 100 centimeter hög innan den kan skördas, därefter mals rötterna ner och torkas. Det pulver som då blir till används som ingrediens och smaksättare. Lakritspulvret kokas under tryck i 160 graders vatten, så att lakritset separeras från rötterna.  Den massa som blir kvar får koka länge under omrörning.

 

 

 

 

 

Media

 

Bildmaterial

Ladda ner bilder från Oscarsson Lakrits här (har du önskemål eller frågor om Marou, mejla gärna markus(at)beriksson.se.)