Ekologisk hantverkschoklad från Belgien 

Millesime Chocolat är en hantverksproducent från Liege i Belgien som producerar choklad från kakaoböna till chokladkaka. De söker upp kakaoplantage med hållbara odlingsmetoder och kakao med ett stort smakspektrum. Millesime jobbar med terroir och årgångar, vilket ger möjlighet till god choklad med tydliga smakprofiler – som ofta matchas med spännande smaker och konsistenser. Missa inte den unika chokladen som vi på Beriksson har tagit fram tillsammans med Millesime: Creamy Mango Cheesecake Crumble.

 

 

Millesimes choklader är unika i sitt slag eftersom de alla görs av en utvald typ av kakaoböna från ett specifikt kakaoområde, en s.k terroir och de blandar aldrig olika årgångar. Precis som i vin-skapandets värld, så är Millesimes huvudmål att endast jobba med naturliga produkter med smaker som naturligt kan skifta från ett år till det andra, samtidigt som man behåller de unika bas-smakegenskaperna från varje region eller land som kakaon kommer från.

 

 

 

Hållbarhet

För Millesime är det självklarhet att bönderna ska få rättvist betalt och att det inte förekommer något barnarbete på plantagen där kakaon odlas. Millesime väljer bara ut kakaobönor från kakaoplantage med hållbara odlingsmetoder. Kakaobönderna sköter kakaoplantagen med en långsiktig vision, genom att ta hänsyn till hur marken påverkar kakaoträden, miljöfaktorer, ursprungen.  

 

 

Endast naturligt

Över de senaste tusen åren har kakaoträd utvecklats gradvis och nått nya områden. Millesime undersöker alltid kakaoträden som kakaobönorna kommer från. Man tar reda på ursprung och använder endast icke modifierade ursprungsvarianterAlla råvaror som Millesime använder är ekologiskt certifierade.

 

 

 

Vi på Millesime vill visa upp kakaon, naturens underverk, vars smaker kan ändras från ett år till ett annat. Samtidigt finns det en slags bas-smakegenskaper i jorden, s.k terroir som ger chokladen en unik smak”

 

Jean-Christophe Hubert är chokladfantasten och foodien som startade sin egna chokladstudio, Millesime. Han har genomgått chokladutbildningar i Montpellier och New York.

 

 

Bean to bar

Millesime jobbar med autentisk hantverkschoklad från A till Ö. Det innebär att de väljer ut de allra bästa bästa råvarorna för att kunna ta fram en så god och smakrik choklad som möjligt. De producerar choklad från bean to bar, det vill säga att väljer ut kakaobönor som levereras i jutesäckar; Sedan ska kakaobönorna rostas, krossas, stenmalas, conchas och tempereras med specialutrustning tills kakaon har förvandlats till utsökt choklad som du kan njuta av.

 

 

Terroir och årgångar 

Millesimes val av bönor kretsar kring terrroir. Vissa delar av världen har områden som är extra passande för kvalitets-kakao. Det vi kallar terroir är specifikt naturliga regioner med konsekventa smaker.

På varje chokladkakas förpackning kan man se vilket år som kakaobönorna är skördade för just den chokladen. Precis som man kan se på vinflaskan när druvorna har skördats. Även i kakaons värld så påverkar klimatet kakaobönans smak från säsong till säsong. Skördetiden inträffar vid olika tider på året i olika områden och beror på klimat, region och land. Kakaoträd nära ekvatorn kan skördas nästan året om men det blir mer tydliga säsongerna ju längre man kommer från ekvatorn. Millesime ser årgångar som en referens eftersom de visar oss hur kakao förändras för varje skörd som ett resultat av det lokala klimatet.

  

 

 

Smaker

Millesime experimenterar mycket med spännande naturliga smaker och försöker ständigt utveckla och skapa nya smakkombinationer. Jean-Christophe utgår från smakerna i chokladen från de olika kakaoursprungen och testar olika smaker och kakaohalter för att få våra smaklökar att sjunga.

I sortimentet finner du ett stort sortiment av både mörk och mjölkchoklad: krämig fylld choklad, krispig krokant och smaker som vitpeppar, rom, whisky, yuzu och missa inte chokladen som Millesime tagit fram på vårt recept; Creamy Mango Cheesecake Crumble. 

 

 

 

 

Sortiment

 

 

70 grams chokladkakor

 

Creamy Mango Cheesecake Crumble

En krämig och krispig upplevelse utan dess like. Vi tänkte att varför inte kombinera chokladskapandet och kakskapandet och så uppstod receptet till Creamy Mango Cheesecake Crumble. En gyllene gul chokladkaka med syrligt frisk mangofyllning och salt och kolakrisp.

 

Kakaohalt: 30 %

Ursprung: Haiti

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: rörsocker*, kakaosmör*, mjölkpulver*, socker*, glukos*, smör*, mangopuré*, mangoextrakt*, pektin*, salt*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

70 gram.

 

Kakkrisp – Mörk mjölkchoklad

Prisbelönt på International Organic Awards – Guld 2020.

Den kaneldoftande kakkrispen har blandats direkt i chokladsmeten för att få en perfekt mix av krispighet och len choklad. Kakaon ger en fyllig blommig och citrusig smak som avslutas med en touch av caramel.

Tidigare var de kaffebönder, men numera stöttar familjen Dufort kakaobönder på Haiti. Landet har en näringsrik jord där olika grödor såsom kaffe eller apelsiner odlas.

 

Kakaohalt: 55 %

Ursprung: Haiti.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, socker*, mjölkpulver*, smör*, kornmaltextraktpulver*, kryddor*, salt. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

70 gram. Finns även som 20 grammare.

 

 

Salt och kolakrisp – Mörk mjölkchoklad

Prisbelönt på Singapore Chocolate Awards – guld 2020. 

Den peruanska kakaon ger aromer av söt kakao, blommighet och en härlig syrlighet; För att balansera syrligheten har Millesime kombinerat det med krispig salt och kola.

Plantagen sträcker sig över landskapet med tropisk atmosfär. Landet är ett reservat för hotade arter som skyddas av Abiseofloden och Blue Mountain nationalpark. Fuktigheten från Lamas tropiska skogar förser med den perfekta miljön för kaffeodlingar.

 

Kakaohalt: 55 %

Ursprung: Peru.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, socker*, glukos*, mjölkpulver*, smör*, salt*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

70 gram. Finns även som liten 20 grammare.

 

Fylld praliné – Mörk mjölkchoklad

Prisbelönt på International Chocolate Awards World – brons 2018.

Madagaskarkakaon ger chokladen härliga aromer av kaffe, kryddor och andra dofter som kommer från omgivningarna kring plantagen. Ta ett bett i den mjuka chokladen för att upptäcka ett mjukt lager av underbar hasselnötspraliné.

Ambanja, regionen som ligger mellan havet och bergen; Området kallas också Sambirano, ett namn som det fått från floden med samma namn. Längs med floden förekommer en mängd av grödor som kaffe, kryddor mm

 

 

Kakaohalt: 55 %

Ursprung: Madagaskar.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, mjölkpulver*, socker*, mandel*, hasselnötter*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av andra nötter.

 

70 gram. Finns även som liten 20 grammare.

 

Kakaoknäck – Mörk mjölkchoklad

En choklad som ger utsökta blommiga aromer, noter av frukt såsom aprikos och plommon och härlig kakaokrokant-krisp. Smaken avslutas av en touch av caramel. Detta är som en krokantig nougat men utan nötter i receptet.

 

Denna utsökta kakao skördas av Maya-bönder i hjärtat av regionerna Cahabon och Lachua´. Kakaon som växer i urgamla Maya-områden ger chokladen utsökta arom av blommor men även frukt, såsom plommon och aprikos. Smaken rundas av med en touch av caramel.

 

Kakaohalt: 50 %

Ursprung: Guatemala.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, mjölkpulver*, socker*, glukos*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

70 gram. 

 

Yuzu & tranbär – Mörk mjölkchoklad

Magaskarkakaon bjuder på noter av kaffe, kryddor och andra dofter som kommer från omgivningarna av plantagen. Den syrliga yuzun och friska tranbären blandas direkt i chokladblandningen och ger en syrlig och fin smakkombination med sötma och rundheten från den mörka mjöklchokladen.

Ambanja, regionen som ligger mellan havet och bergen; Området kallas också Sambirano, ett namn som det fått från floden med samma namn. Längs med floden förekommer en mängd av grödor som kaffe, kryddor mm

 

Kakaohalt: 55 %

Ursprung: Madagaskar.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör, mjölkpulver*, yuzu*, tranbär*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

70 gram. Finns även som 20 grammare.

 

76 % Tanzania – Mörk choklad

Prisbelönt på International Organic Awards – silver 2020. 

En mörk choklad med fin rundhet och lätt fruktighet. De chokladigt runda tonerna gör att den är utmärkt att matcha med ett glas sötare vin (som portvin), porter-öl eller whisky.

Bönorna från Tanzania skördas i Kilomberodalen. De ger fruktiga noter med härliga tränoter. Kakaon odlas i den lilla byn Mbingo, som betyder ”paradis” på Swahili. Kokoa Kamili stöttar bönderna vilket ger möjilghet att de kan få en rättvis inkomst för att kunna utveckla jordbruket vidare.

 

Kakaohalt: 76 %

Ursprung: Tanzania.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

70 gram. Finns även som 20 grammare.

 

90 % Tanzania – Mörk choklad

Prisbelönt på International Organic Awards – guld 2020. 

Tanzania bjuder på en osedvanligt mjuk och mild 90%-ig choklad med en fin rundhet och lätt fruktighet. De chokladiga runda tonerna gör att den är utmärkt att matcha med ett glas sötare vin (som portvin), porter-öl eller whisky.

Bönorna från Tanzania skördas i Kilomberodalen. De ger fruktiga noter med härliga tränoter. Kakaon odlas i den lilla byn Mbingo, som betyder ”paradis” på Swahili. Kokoa Kamili stöttar bönderna vilket ger möjlighet att de kan få en rättvis inkomst för att kunna utveckla jordbruket vidare.

 

Kakaohalt: 90 %

Ursprung: Tanzania.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

70 gram. Finns även som 20 grammare.

 

Vitpeppar – Mörk choklad

Prisbelönt på International Organic Awards – silver 2020.

Magaskarkakaon bjuder på noter av kaffe, kryddor och andra dofter som kommer från omgivningarna av plantagen. Peppar blandas ut i den krämiga chokladen för en perfekt smakbalans.

Ambanja, regionen som ligger mellan havet och bergen; Området kallas också Sambirano, ett namn som det fått från floden med samma namn. Längs med floden förekommer en mängd av grödor som kaffe, kryddor mm

 

Kakaohalt: 75 %

Ursprung: Madagaskar.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, peppar*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

70 gram. 

 

Rom – Mörk choklad

En choklad som bjuder på noter av torkad frukt och röda bär med en lätt astringens. Rom blandas sedan direkt i chokladen för att dig den perfekta smakmixen med rund romsmak med vaniljtoner.

 

Kakaobönor som odlas och skördas i Uganda i Semuliki-skogen i Bundibgyo. Kakaon erbjuder fylliga kakaonoter liksom noter av torkade och röda bär och en mjuk astringens. Kakaon odlas av 1000 lokala småbönder. Bönorna överraskar med deras delikata och aromatiska smak.

 

Kakaohalt: 75 %

Ursprung: Uganda.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, rom*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

70 gram. Finns även som 20 grammare.

 

Whisky – Mörk choklad

En choklad som ger utsökta noter av torkad frukt, röda bär och en lätt astringens. Whiskeyn blandas direkt i chokladblandningen för att ge dig en balanserad och fyllig smak.

Kakaobönor som odlas och skördas i Uganda i Semuliki-skogen i Bundibgyo. Kakaon erbjuder fylliga kakaonoter liksom noter av torkade och röda bär och en mjuk astringens. Kakaon odlas av 1000 lokala småbönder. Bönorna överraskar med deras delikata och aromatiska smak.

 

Kakaohalt: 75 %

Ursprung: Uganda.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, whisky*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

70 gram. Finns även som 20 grammare.

 

Hasselnötter – Mörk choklad

Prisbelönt på Singapore Chocolate Awards – guld 2019. 

Dominikanska republiken bjuder på djupa och fylliga kakaonoter; Här blir det en utmärkt kombination till hasselnötens smak och dess utsökta krispighet.

Dessa kakaobönorna från Öko Caribe-kooperativet har utvecklat konsten att jobba med småskaliga bönder i regionen San Francisco de Macoris. Platsen ligger mellan bergskedjorna i norr och Cibao valley i söder. Gualbelrto och Adriano erbjuder utsökta bönor med djupa noter av kakao.

 

Kakaohalt: 75 %

Ursprung: Dominikanska Republiken.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*,socker*, hasselnötter*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av andra nötter.

 

70 gram. Finns även som 20 grammare.

 

 

 

20 grams chokladkakor

 

Len mörk mjölkchoklad

En choklad som ger utsökta blommiga aromer, noter av frukt som aprikos och plommon och avslutas med noter av caramel.

Denna utsökta kakao skördas av Maya-bönder i hjärtat av regionerna Cahabon och Lachuá. Kakaon som växer i urgamla Maya-områden, ger chokladen utsökta aromer av blommor men även frukt, såsom plommon och aprikos. Smaken rundas av med en touch av caramel.

 

Kakaohalt: 55 %

Ursprung: Guatemala.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, kakaosmör*, rörsocker*, mjölkpulver**Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

20 gram. Finns även som liten 70 grammare.

 

Salt och kolakrisp – Mörk mjölkchoklad

Den peruanska kakaon ger aromer av söt kakao, blommighet och en härlig syrlighet; För att balansera syrligheten har Millesime kombinerat det med krispig salt och kola.

Plantagen sträcker sig över landskapet med tropisk atmosfär. Landet är ett reservat för hotade arter som skyddas av Abiseofloden och Blue Mountain nationalpark. Fuktigheten från Lamas tropiska skogar förser med den perfekta miljön för kaffeodlingar.

 

Kakaohalt: 55 %

Ursprung: Peru.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, socker*, glukos*, mjölkpulver*, smör*, salt*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

20 gram. Finns även som liten 70 grammare.

 

Fylld praliné – Mörk mjölkchoklad

Prisbelönt på International Chocolate Awards World – brons 2018.

Madagaskarkakaon ger chokladen härliga aromer av kaffe, kryddor och andra dofter som kommer från omgivningarna kring plantagen. Ta ett bett i den mjuka chokladen för att upptäcka ett mjukt lager av underbar hasselnötspraliné.

Ambanja, regionen som ligger mellan havet och bergen; Området kallas också Sambirano, ett namn som det fått från floden med samma namn. Längs med floden förekommer en mängd av grödor som kaffe, kryddor mm

 

Kakaohalt: 55 %

Ursprung: Madagaskar.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, mjölkpulver*, socker*, mandel*, hasselnötter*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av andra nötter.

 

20 gram. Finns även som 70 grammare.

 

Kakkrisp – Mörk mjölkchoklad

Prisbelönt på International Organic Awards – Guld 2020.

Den kaneldoftande kakkrispen har blandats direkt i chokladsmeten för att få en perfekt mix av krispighet och len choklad. Kakaon ger en fyllig blommig och citrusig smak som avslutas med en touch av caramel.

Tidigare var de kaffebönder, men numera stöttar familjen Dufort kakaaobönder på Haiti. Landet har en näringsrik jord där olika grödor såsom kaffe eller apelsiner odlas.

 

Kakaohalt: 55 %

Ursprung: Haiti.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, socker*, mjölkpulver*, smör*, kornmaltextraktpulver*, kryddor*, salt. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

20 gram. Finns även som 70 grammare.

 

Yuzu & tranbär – Mörk mjölkchoklad

Madagaskarkakaon bjuder på noter av kaffe, kryddor och andra dofter som kommer från omgivningarna av plantagen. Den syrliga yuzun och de friska tranbären blandas direkt i chokladblandningen och ger en balanserad och fin smakkombination.

Ambanja, regionen som ligger mellan havet och bergen; Området kallas också Sambirano, ett namn som det fått från floden med samma namn. Längs med floden förekommer en mängd av grödor som kaffe, kryddor m.m.

 

Kakaohalt: 55 %

Ursprung: Madagaskar.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör, mjölkpulver*, yuzu*, tranbär*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

20 gram. Finns även som 70 grammare.

 

 

76 % Tanzania – Mörk choklad

Prisbelönt på International Organic Awards – silver 2020. 

En mörk choklad med fin rundhet och lätt fruktighet. De chokladigt runda tonerna gör att den är utmärkt att matcha med ett glas sötare vin (som portvin), porter-öl eller whisky.

Bönorna från Tanzania skördas i Kilomberodalen. De ger fruktiga noter med härliga tränoter. Kakaon odlas i den lilla byn Mbingo, som betyder ”paradis” på Swahili. Kokoa Kamili stöttar bönderna vilket ger möjlighet att de kan få en rättvis inkomst för att kunna utveckla jordbruket vidare.

 

Kakaohalt: 76 %

Ursprung: Tanzania.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

20 gram. Finns även som 70 grammare.

 

90 % Tanzania – Mörk choklad

Prisbelönt på International Organic Awards – guld 2020. 

Tanzania bjuder på en osedvanligt mjuk och mild 90%-ig choklad med en fin rundhet och lätt fruktighet. De chokladigt runda tonerna gör att den är utmärkt att matcha med ett glas sötare vin (som portvin), porter-öl eller whisky.

Bönorna från Tanzania skördas i Kilomberodalen. De ger fruktiga noter med härliga tränoter. Kakaon odlas i den lilla byn Mbingo, som betyder ”paradis” på Swahili. Kokoa Kamili stöttar bönderna vilket ger möjlighet att de kan få en rättvis inkomst för att kunna utveckla jordbruket vidare.

 

Kakaohalt: 90 %

Ursprung: Tanzania.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

20 gram. Finns även som 70 grammare.

 

 

Hasselnötter – Mörk choklad

Prisbelönt på Singapore Chocolate Awards – guld 2019. 

Dominikanska republiken bjuder på djupa och fylliga kakaonoter; Här blir det en utmärkt kombination till hasselnötens smak och dess härliga krispighet.

Dessa kakaobönorna från Öko Caribe-kooperativet har utvecklat konsten att jobba med småskaliga bönder i regionen San Francisco de Macoris. Platsen ligger mellan bergskedjorna i norr och Cibao valley i söder. Gualbelrto och Adriano erbjuder utsökta bönor med djupa noter av kakao.

 

Kakaohalt: 75 %

Ursprung: Dominikanska Republiken.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*,socker*, hasselnötter*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av andra nötter.

 

20 gram. Finns även som 70 grammare.

 

Rom – Mörk choklad

En choklad som bjuder på noter av torkad frukt och röda bär med en lätt astringens. Rom blandas sedan direkt i chokladen för att dig den perfekta smakmixen med rund romsmak med vaniljtoner.

Kakaobönor som odlas och skördas i Uganda i Semuliki-skogen i Bundibgyo. Kakaon erbjuder fylliga kakaonoter liksom noter av torkade och röda bär och en mjuk astringens. Kakaon odlas av 1000 lokala småbönder. Bönorna överraskar med deras delikata och aromatiska smak. 

 

Kakaohalt: 75 %

Ursprung: Uganda.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, rom*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

20 gram. Finns även som 70 grammare.

 

Whisky – Mörk choklad

En choklad som ger utsökta noter av torkad frukt, röda bär och en lätt astringens. Whiskeyn blandas direkt i chokladblandningen för att ge dig en balanserad och fyllig smak.

Kakaobönor som odlas och skördas i Uganda i Semuliki-skogen i Bundibgyo. Kakaon erbjuder fylliga kakaonoter liksom noter av torkade och röda bär och en mjuk astringens. Kakaon odlas av 1000 lokala småbönder. Bönorna överraskar med deras delikata och aromatiska smak.

 

Kakaohalt: 75 %

Ursprung: Uganda.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, whisky*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

20 gram. Finns även som 70 grammare. 

 

 

Julsortiment

 

Pralinkalender – 1 pralin per stjärna

24 stjärnor att hänga upp i julgranen eller på väggen. Njut av en stjärnpralin per dag!

Pralinkalender. En pralin per stjärna – 5 olika smaker

 

Pralinkalendern innehåller

 

Prisbelönt – Hasselnöt- och mandelpraliné med mjölkchoklad – Madagaskar 55 % kakaohalt (5 stycken)

Pralinen är prisbelönt på Internationaal Chocolate Awards 2018.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, mjölkpulver*, socker*, mandel*, hasselnöt*.

Kan innehålla spår av andra nötter.

*Råvaror från ekologiskt jordbruk. Trinitariokakao från Madagaskar.

 

Hasselnöt- och mandelpraliné med vit choklad – Ecuador 33 % kakaohalt (5 stycken)

Ingredienser: rörsocker*, kakaosmör*, mjölkpulver*, socker*, hasselnöt*, mandel*.

Kan innehålla spår av andra nötter.

*Råvaror från ekologiskt jordbruk. Kakao från Ecuador.


Hallon-, hasselnöt- och mandelpraliné med mjölkchoklad – Madagaskar 55 % kakaohalt (5 stycken)

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, mjölkpulver*, socker*, mandel*, hasselnöt*, hallonextrakt*.

Kan innehålla spår av andra nötter.

*Råvaror från ekologiskt jordbruk. Trinitariokakao från Madagaskar.


Kokos-, hasselnöt- och mandelpraliné med mjölkchoklad – Madagaskar 55 % kakaohalt (5 stycken)

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, mjölkpulver*, socker*, mandel*, hasselnöt*, kokosextrakt*.

Kan innehålla spår av andra nötter.

*Råvaror från ekologiskt jordbruk. Trinitariokakao från Madagaskar.

 

 

Apelsin-, hasselnöt- och mandelpraliné med mjölkchoklad – Madagaskar 55 % kakaohalt (5 stycken)

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, mjölkpulver*, socker*, mandel*, hasselnöt*, apelsinextrakt*.

Kan innehålla spår av andra nötter.

*Råvaror från ekologiskt jordbruk. Trinitariokakao från Madagaskar.

 

Det finns totalt 5 olika pralinsmaker.

24 praliner, ca 170 gram. 

 

 

Miss Marie Christmas – Mjölkchoklad (eko)

Miss Marie Christmas är julens sötaste ren, både till utseende och till smak. Chokladrenen är inte solid utan består av ett tunt lager av choklad.

Ingredienser: Kakaobönor*, socker*, mjölk*, kakaosmör*.

*Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

35 gram.

 

 

 

 

Miss Marie Christmas – Mörk choklad (eko)

Miss Marie finns ju såklart även som mörk choklad; Lite tuffare och med mer karaktär. Chokladrenen är inte solid utan består av ett tunt lager av choklad.

Ingredienser: Kakaobönor*, socker*, kakaosmör*.

*Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

35 gram.

 

 

Pistagekrokant – Mörk choklad

Prisbelönt på International Chocolate Awards Europe – brons 2018.

Krispig pistagekrokant som täcks av mörk choklad. 

Ingredienser: kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, socker*, glukossirap*, pistagenöt*.

*Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av andra nötter.

70 gram.

  

 

Bilder

Ladda ner bilder från Millesime Chocolat.

 

 

Media

Journal Chocolat skiriver om chokladen i höstens nummer – 2021

Journal Chocolat skriver om Millesime på instagram – 2021