Krispig cantuccini från Florens (IT)  

Scapigliatos cantuccini produceras bland Toscanas böljande kullar, i hjärtat av ett av världens vackraste jordbrukslandskap och de doftar och smakar lika underbart som platsen de bakas på.
  
 
Nästan ett århundrande har hunnit passerat sedan Dante och hans fru startade sin produktion i Florens. Ledorden var kärlek till råvaran, tradition, ursprung och hög kvalitet. Detta i kombination med gedigen erfarenhet från år av arbete på en av premiumfabrikerna för bakverk gjorde Scapigliati till en av de ledande i branschen. Man överlevde både världskrig och industrialiseringen och i början av 90-talet blev det dags för tredje generationen att ta över. Mycket har förändrat sig under åren men strävan och passionen av att förvalta arvet och att kombinera tradition med innovation består.
 

 

Nyhet – Cantuccini med anis och russin

Anicini-biscotti är en del av den gamla florentiska bak-traditionen; det ursprungliga receptet har varit med sedan Scapigliatos tidiga år. Anis/russin-cantuccinin har en stark och fyllig smak som kombinerar aromerna av anis med mjukheten hos sultanrussin.
 

Vill du köpa Scapigliatos cantuccini?

För att se var du kan köpa produkter från Scapigliato, klicka här.

 

 
 
Mandelcantuccini innehåller 15% mandel, Apelsin 25% kanderad apelsin och choklad 22% mörk choklad
 
 
 
 

Sortiment

 

 

Cantuccini classic med mandel

Mandelcantuccini, den klassiska toskanska biscottin; känd och älskad över hela världen. Utsökt och knaprig blir den tack vare att man använder ett klassiskt och välbalanserat recept av socker, ägg, smör och mandel för att slutligen smaksätta med naturlig vanilj. Njut på det italienska sättet med en biscotti i slutet av måltiden tillsammans med ett klassiskt toskanskt Vin Santo eller något annat gott dessert-vin; Utsökt med en kopp kaffe, cappuccino eller som krispigt inslag och garnering i din favoritglass.

Ingredienser: Vetemjöl (gluten), rörsocker, mandel 15%, ägg, smör (mjölk), honung, salt, naturliga aromämnen, bakpulver: hjortronsalt.

Kan innehålla spår av soja och nötter. Förvaras på en sval och torr plats

 

150 gram

 

Chokladcantuccini

Smakrikedomen och aromerna från Scapigliatos cantuccini i kombination med fyllig choklad. Chokladcantuccinin är utmärkt tillsammans med ett dessertvin eller att avnjuta medan du tar en liten paus från dagens ärenden.

Ingredienser : Vetemjöl (gluten), socker, mörk choklad 22% (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel sojalecitin, naturlig vaniljarom), ägg, äggulor, smör (mjölk), honung, salt, bakpulver: hjortronsalt, aromer.

Kan innehålla spår av soja och nötter. 

 

150 gram

 

 

  

Cantuccini med apelsinbitar

Fylliga aromer från citrus förstärker och balanserar nötigheten och vaniljtonerna i cantuccinin. Cantuccinin med apelsin är perfekt till frukost, eftermiddags-snacks eller dessert, för att avsluta en god måltid.

Ingredienser: Vetemjöl (gluten), kanderad apelsin 25% (apelsinskal, glukos-fruktossirap, sackaros, surhetsreglerande medel: citronsyra), socker, ägg, smör (mjölk), salt, bakpulver: hjortronsalt, aromer.

Kan innehålla spår av soja och nötter.

150 gram 

 

 

Cantuccini med anis och russin

Anicini-biscotti är en del av den gamla florentiska bak-traditionen; det ursprungliga receptet har varit med sedan Scapigliatos tidiga år. Anis/russin-cantuccinin har en stark och fyllig smak som kombinerar aromerna av anis med mjukheten hos sultanrussin.
 
150 g.

 

 

 

Ekocantuccini mandel

Ingredienser : Vetemjöl* (gluten), rörsocker*, mandel* 15%, ägg*, smör* (mjölk), honung*, salt, naturliga aromämnen, bakpulver: hjortronsalt. 

* ekologiskt certifierade ingredienser

Kan innehålla spår av soja och nötter.

 

150 g 

 

 

Ekocantuccini choklad

Ingredienser : Vetemjöl* (gluten), rörsocker*, mörk choklad* 20% (kakaomassa*, rörsocker*, emulgeringsmedel: sojalecitin*), ägg*, smör* (mjölk), honung*, salt, naturliga aromämnen, bakpulver: hjortronsalt. 

*ekologiskt certifierade ingredienser

Kan innehålla spår av soja och nötter.  

150 g