Lyxigt kryddade chips i flamboyanta förpackningar (UK)

Savoursmiths har skapat ett lyxigt chips gjort på potatis som är skördad på den egna farmen. Ingredienserna till de fantasifullt komponerade chipsen odlas på fälten i Cambridgeshire och grundarna Colette och Mike är involverade i hela processen från potatis till chips.

  

 

 

Nyhet 1 – Chips med cheddar och schalottenlök

En av de två krispiga nyheterna från Savoursmiths denna hösten är cheddar och schalottenlök. Den fylliga "smält i munnen"-smaken från cheddar balanseras med skärpan och sötman från schallotenlök.

 

När du köper en påse Savoursmiths Somerset Cheddar och schalottenlök, går 10 % av förtjänsten till TUSKs program för att stötta välgörenhetsinitiativ runtom i Afrika. Tusks uppdrag är välja ut initiativ som gör skillnad och söker sedan ekonomiskt stöd för att hjälpa dessa initiativ att skapa ännu större positiv förändring. Vi vill dra vårt strå att skapa skillnad för djur och människor i Afrika. Läs mer om TUSK här.

 

40 gram.

 

 

 

Nyhet 2 – Chips med Ökensalt och vinäger

Denna nyhet är en sann brittisk klassiker med en twist. Bordssalt? Aldrig! Havssalt! Njaä. Endast ökensalt är gott nog åt Savoursmiths. Det är ett naturligt, oraffinerat och soltorkat salt. Den fina sältan har de balanserat med lite syrlig vinäger. Som vanligt är chipsen tunna och riktigt krispiga. 

40 gram.

 

 

 

Savoursmiths grundades av det nygifta paret Colette och Mike Russell Smith, som flyttade tillbaka till Mikes familjegård; Paret vill ta tillvara på tradition och kunskap på Russell Smith-gården men samtidigt ta gården i en ny riktning. Familjen har odlat potatis sedan 1938 och förstår vikten av spårbarhet och hållbarhet; Genom att använda beprövade odlingsmetoder och bemästra ett hållbart utövande, kan de erbjuda ”skal-på”-chips med kulinarisk perfektion.

 

 

Savoursmiths leker med lyxiga smakkombinationer samtidigt som man lägger stor vikt vid hantverket genom att odla, handplocka och koka potatisarna i små och rätt tillredda batcher för att hålla en strikt kontroll över kvalitet.

 

"Det går att kombinera förvånansvärt många smaker och vi kände oss manade att testa möjligheterna att leka inom detta område. Vi älskar hur de mest lyxiga ingredienserna kan bli så fantastiskt bra i en påse med chips."

– Colette och Mike

 

 

 

Savoursmiths chips finns i tre unika kollektioner, varje sort skapad med lyxiga ingredienser från olika delar av världen. I våra chips får du uppleva spännande smakhorisonter i ett superkrispigt format.

 

 

 

Savoursmiths chips:

*Glutenfria
*Fria från MSG (glutamat)
*Innehåller endast naturliga smaker
*Kokas alltid med potatisskalet på för att behålla mer näringsämnen
*Savoursmiths tror på hållbara chips, från jord till bord.

 

 

 

Tryffel och rosmarin – Djävulskt flirtiga smaker

Färska aromatiska rosmarinkvistar kombineras med en touch av den vilda, jordigt dekadenta svarta sommartryffeln och blir en unik snacksupplevelse. (vegansk)

Ingredienser: Potatis, solrosolja, socker, svampextrakt, salt, rismjöl, lök, jästextrakt, naturliga aromämnen, rosmarin, vitlökspulver, timjan, surhetsreglerande medel: citronsyra, vitpeppar, torkat svart tryffelpulver. Förpackad i en skyddad atmosfär. Förvaras torrt och svalt.

Finns i 40 grams och 150 grams påse.

 

 

 

Lagrad italiensk ost och Portvin 

Den runda, mjuka sötman från portvinet skär genom en fyllig lagrad italiensk ost och blir till det ultimata efter-middags-snackset. (Inte vegansk)

Ingredienser: Potatis, solrosolja, torkad ost (mjölk), havssalt, jästextrakt, rödvinsvinäger, torkad Italiensk Parmigiano Reggiano (SUB – Skyddad ursprungsbeteckning*) (*Gjord av: komjölk, salt, mjölksyrabakterie-kultur, animalisk löpe), mjölkpulverlaktos (mjölk), socker, svartvinbärsextrakt, maltodextrin från potatis, torkad ättika, naturliga aromämnen, Ruby portvin, maltodextrin från potatis, vitpeppar, surhetsreglerande medel: citronsyra, vitlökspulver. För allergener, se ingredienser i fetstil. Förpackad i en skyddad atmosfär. Förvaras torrt och svalt.

Finns i både 40 grams- och 150 grams-påsar.

 

Parmesan = Italiensk lagrad ost 

Savoursmiths populära chipssorter ”Champers & Serrano Chili” och ”Parmesan & Port” har tvingats byta namn. Branschorganisationen för Champagne kräver att en väldigt hög procentsats av Champagne används för att slutprodukten ska få kallas för Champagne. Branschorganisationen för Parmesan ger inte heller längre tillåtelse att produkter som görs av frystorkad parmesanost att kallas för parmesan. Så orsakerna är av byråkratiska skäl men chipsen görs fortfarande av samma goda råvaror och på samma sätt.

 

 

 

Bubbly & Serranochili – Bubbligt och kryddigt

Det mousserande vinets härliga bubblor accentueras med en touch havssalt och en kick från serrano-chili från de mexikanska bergen. Bubbelvinet i chipsen kittlar din tunga och smaken avslutas med en varm och balanserad chilismekning. (vegansk)

Ingredienser: Potatis, solrosolja, torkat mousserande vin, rismjöl, socker, havssalt, torkat Chardonnay (vitt vin), torkad ättika, jästextrakt, surhetsreglerande medel: bikarbonat, vinsyra. Cayennechili, Serranochili, naturligt aromämne, lök, röd paprika.

Finns i 40 grams och 150 grams påse.

 

Champagne = Bubbly

Savoursmiths populära chipssorter ”Champers & Serrano Chili” och ”Parmesan & Port” har tvingats byta namn. Branschorganisationen för Champagne kräver att en väldigt hög procentsats av Champagne används för att slutprodukten ska få kallas för Champagne. Branschorganisationen för Parmesan ger inte heller längre tillåtelse att produkter som görs av frystorkad parmesanost att kallas för parmesan. Så orsakerna är av byråkratiska skäl men chipsen görs fortfarande av samma goda råvaror och på samma sätt.

 

 

Ökensalt – Salt från jordens inre

Chips kryddade med Kalahari-ökensalt. Saltet i chipsen soltorkas efter att ha utvunnits från en uråldrig underjordisk saltvattensjö. Det är oraffinerat, oprocessat och 100 % rent. Ökensaltet i kombination med Savoursmiths fina potatis blir en perfekt matchning; Smakminimalism i dess bästa form. (vegansk)

Ingredienser: Potatis, solrosolja, ökensalt från Kalahari.

Finns i 40 grams och 150 grams påse.

 

 

 

Wagyubiff med honung och senap – ”What´s the beef?”

Wagyu-kossans kött är känt för dess goda och smöriga smak och den mjuka konsistensen; Här kompletteras wagyusmaken med en senapskick och fin honungssötma.

 

Ingredienser: Potatis, solrosolja, lök, honung från Yucatán, vitlökspulver, malda senapsfrön, pulver av kokt Wagyunötkött, citronsaft, kryddpeppar, kanel, stjärnanis. Innehåller senap. För allergener, se ingredienser i fetstil. Förpackad i en skyddad atmosfär. Förvaras torrt och svalt.

Finns i 40 grams påse.

 

Wagyu är ett japanskt nötkreatur. Egentligen är det ett samlingsord för 4 olika typer av kossor som härstammar från Japan, men som idag även finns i andra länder. Dess kött har en högre marmoreringsgrad än mer konventionellt kött, vilket gör att Wagyu får en väldigt god och smörig smak. I många fall så masseras kossorna så de mår bra under sin levnad vilket ska ge en ännu godare smak på köttet. På de japanska wagyu-gårdarna har man en lång tradition med s.k wagyu-geishor som tar hand om djuren.

 

 

 

Media

Älskade Södermalm tipsar om Kalaharisalt-chipsen – 20-21:a Oktober 
Älskade Östermalm tipsar och chipsen med champagne/chili – 20-21:a Oktober 
Savoursmiths finns med i tidningen Hotell & Restaurang – September 2018.

Mattrender tipsar om Savoursmiths i septembernumret 2018.

 

Bildmaterial

Ladda ner bilder från Savoursmiths här.

(har du önskemål eller frågor om Savoursmiths, mejla gärna markus(at)beriksson.se.)

 

 

 

Vill du veta mer om Savoursmiths?

 

Läs mer om Savoursmiths på deras hemsida genom att klicka här.