Drömmen om en ny chokladvärld och 

början till den brittiska chokladrevolutionen 

Chantal Coady hade länge burit en dröm om att skapa en egen magisk chokladvärld. Efter helgjobbet på Harrods, tog hon modet till sig och drömmen blev slutligen till verklighet.

 

 

Chantal spenderade sena kvällar med att måla upp sin fantasivärld tillsammans med några vänner. Inspirerade av Botticellis tavla Venus födelse målade de keruber och moln. De skapade ljusstakar av socker och den vilda och fantasifulla chokladvärlden Rococo började stegvis ta form. Hennes mix av 1700-talsstilistik och rebellisk punkstil genomsyrar såväl choklad som förpackning. Och namnet Rococo härstammar från namnet på en fransk stil från just 1800-talet som betyder snäcka.

 

 

Inspirationen till Chantals chokladvärld har hon sedan barnsben byggt upp genom att läsa Kalle och chokladfabriken, och genom avsaknaden av god choklad. Hon menar att det fanns fina förpackningar men oftast så var chokladen inte särskilt god, eller färsk. Rococo blev det lilla chokladmärket som startade craftchokladrörelsen i England och blev ikoniskt. Borta var smaklös, översockrad choklad med massor av tillsatser. I dess ställe fanns Rococo, som behandlar choklad som ett äkta hantverk, i en dynamisk serie med nyskapande smaker som kläddes i vackra förpackningar som andas lyx och kvalitet.

 

 

Mer än tre decennier senare så har Chantal med sina anställda öppnat fyra butiker i London, skrivit fem böcker om chokladens underbara värld. Idag driver hon även ett kakaoplantage tillsammans med kakaoplantaget Grenada Chocolate Company. 2014 fick hon OBE-priset av Drottning Elizabeth. Och det sägs faktiskt till och med att Chantal var en inspiration för Joanne Harris bok Chocolat som senare blev filmatiserad med Johanny Depp i huvudrollen.

 

Vill du köpa Rococos choklad?

Undrar du var du kan köpa Rococo? Klicka här.

 

 

 

 

 

Ny lyxigare design och fyra nya smaker

Rococo Chocolates har lanserat en lyxigare design för 20 grams chokladkakorna. De kommer i pappaskar och de lanserar samtidigt fyra nya smaker, men som redan finns i den stora designen. Här ser du de fyra nya smakerna i 20 grams format.

 

Ruby Chocolate 

Ruby är den fjärde typen av choklad, efter vit-, mjölk- och mörk choklad. Den rosa chokladen har en mjukt bärig och citrusig smak och en len konsistens som liknar den hos vit choklad. Ruby är en unik choklad som alltså inte är en vit, mjölk- eller mörk choklad utan kallas för den fjärde typen av choklad. Det är fortfarande en företagshemlighet exakt hur chokladprocessen går till men många tror att kakaobönorna är ofermenterade och att chokladen därför får en fruktig och bärig smak. Har du testat Ruby?

Njut gärna Rubychokladen till ett sötare rosébubbel.

 

Kakaohalt: Minst 47 %. Ingredienser: Socker, kakaosmör, helmjölkpulver, skummjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, citronsyra, arom: naturlig vanilj.

20 och 70 gram. 

Ladda ner bilder på Ruby Chocolate här.

 

 

Blonde choklad, vit choklad med fylliga kolatoner

En innovativ ny typ av choklad med vacker gyllene färg med karamelliserat kakaosmör som ger en fyllig kolasmak och shortbreadotner; Njut av len choklad med smak som stannar kvar länge.

Kakaohalt: 32 %. Ingredienser: Kakaosmör, socker, helmjölkpulverskummjölkpulver, vassle (mjölk), smör (mjölk), emulgeringsmedel: sojalecitin. Naturlig vanilj.

 

20 gram och 70 gram.

 

Salted Caramel, len mjölkchoklad med salt och kolasmak

En len mjölkchoklad med kola och en touch havssalt. En oemotståndligt smak och en modern klassiker.

Kakaohalt: 37 %. Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkpulver, kakaomassa,skummjölkspulver, caramel (15 %)(skummjölkpulver,vassle (mjölk), socker, smör (mjölk) aromer), emulgeringsmedel:sojalecitin, havssalt (0,2 %),aromer, paprikaextrakt, naturlig vaniljarom.

Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter och E220. 

 20 gram och 70 gram.

 

Dark Salt – Mörk choklad med milt rökt havssalt från Halen Mon – Pribslönad

Rococos grundare Chantal inspirerades till att göra denna lena ekologiska saltchoklad efter en promenad vid havet ätandes en glass som blandades med saltkristallerna som yrde luften och hamnade på hennes läppar. Chokladen innehåller mjukt ekrökt havssalt ger en mjuk edge till en mörk lätt fruktig choklad. Chokladen innehåller en blend med kakao från Rococos egna kakaofarm Grococo i norra Grenada.

Ingredienser: Kakaomassa*, rörsocker*, kakaosmör*, ekrökt havssalt från Anglesey PDO (0,5%), kakaopulver*, emulgeringsmedel: sojalecitin. *Ekologiskt certifierad råvara.

Innehåller sojalecitin. Kan innehålla spår av mjölk, nötter och E220

Bör förvaras torrt och svalt.

20 gram.

 

Prisbelönt

Vi är glada över att Rococos underbara måsägg med salt- och kola fick pris på Great Taste Awards. Det är englands största och en av europas största tävlingar för mat- och smakhantverk. Har du provat dessa små prisbelönta pralinäggen?

Läs mer om Great Taste Awards här.

 

 

Prisbelönade igen

På chokladtävlingen Academy of Chocolate Awards 2018 vann Rococo två medaljer, en för en smaksatt vit choklad och en för en smaksatt mjölkchoklad. De vann dessutom priser på Great Taste Awards 2018 i London. 

 

Bästa smaksatta vita chokladen – Guld

Vit choklad med kardemumma – 20 och 70 gram

 

 

 

 

Bästa smaksatta mjölkchoklad – Brons

Mjölkchoklad med rosmarin, salt och mandel – 70 gram

 

Läs mer om Academy of Chocolate Awards här.

Har du provat vår prisbelönta choklad?

 

 

 

Moroccan mint –  Ekologisk mörk choklad med fyllig myntasmak – Prisbelönad på Great Taste Awards 2018.

 

 

Salt – Mjölkchoklad med Anglesey havssalt från Wales – Prisbelönad på Great Taste Awards 2018.

 

 

 

 

 

Ruby Chocolate 

Har du provat den rosa chokladen? Du kan läsa mer om den längre ner på sidan.

 

 

   

Här kan du se en video med grundaren Chantal Coady, klicka här.

 

 

 

Rococos sortiment

  

 

 

Ruby Chocolate 

Ruby är den fjärde typen av choklad, efter vit-, mjölk- och mörk choklad. Den rosa chokladen har en mjukt bärig och citrusig smak och en len konsistens som liknar den hos vit choklad. Ruby är en unik choklad som alltså inte är en vit, mjölk- eller mörk choklad utan kallas för den fjärde typen av choklad. Det är fortfarande en företagshemlighet exakt hur chokladprocessen går till men många tror att kakaobönorna är ofermenterade och att chokladen därför får en fruktig och bärig smak. Har du testat Ruby?

Njut gärna Rubychokladen till ett sötare rosébubbel.

 

Kakaohalt: Minst 47 %. Ingredienser: Socker, kakaosmör, helmjölkpulver, skummjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, citronsyra, arom: naturlig vanilj.

20 och 70 gram. 

Ladda ner bilder på Ruby Chocolate här.

 

 

  

 

Blonde choklad, vit choklad med fylliga kolatoner

En innovativ ny typ av choklad med vacker gyllene färg med karamelliserat kakaosmör som ger en fyllig kolasmak och shortbreadotner; Njut av len choklad med smak som stannar kvar länge.

Kakaohalt: 32 %. Ingredienser: Kakaosmör, socker, helmjölkpulverskummjölkpulver, vassle (mjölk), smör (mjölk), emulgeringsmedel: sojalecitin. Naturlig vanilj.

 

20 gram och 70 gram.

 

 

  

 

 

White chocolate cardamom – vit choklad med kardemumma.  – Prisbelönt

Aromatisk malen kardemumma balanserar med sötman i denna lena vita choklad. En perfekt matchning till dessertviner. Chokladen vann guldmedalj på Academy of Chocolate Awards 2018 och guldmedalj på International Chocolate Awards 2016.

Ingredienser: rörsocker, kakaosmör, helmjölkpulver, kardemumma (0,8 %), emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Kan innehålla spår av nötter, ägg, gluten, lupin och E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal.

20 och 70 gram.

 

  

Salted Caramel, len mjölkchoklad med salt och kolasmak

En len mjölkchoklad med kola och en touch havssalt. En oemotståndligt smak och en modern klassiker.

Kakaohalt: 37 %. Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkpulver, kakaomassa,skummjölkspulver, caramel (15 %)(skummjölkpulver,vassle (mjölk), socker, smör (mjölk) aromer), emulgeringsmedel:sojalecitin, havssalt (0,2 %),aromer, paprikaextrakt, naturlig vaniljarom.

Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter och E220. 

 20 gram och 70 gram.

 

 

 

 

Salt – Mjölkchoklad med Anglesey havssalt från Wales – Prisbelönad

Rococos grundare Chantal inspirerades till att göra denna lena ekologiska saltchoklad efter en promenad vid havet ätandes en glass som blandades med saltkristallerna som yrde luften och hamnade på hennes läppar. Chokladen innehåller Anglesey havssalt för att förhöja och intensifiera caramel och kakaonoterna i denna mjölkchoklad med 40 % kakaohalt. Den mjukt salt-söta smaken stannar kvar hos dig länge. Chokladen innehåller en blend med kakao från Rococos egna kakaofarm Grococo i norra Grenada.

Ingredienser: *rörsocker, *kakaosmör, *helmjölkpulver, *kakaomassa, *walesiskt ursprungsskyddat havssalt PDO (0,5 %), emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Minst 40 % kakaohalt. *Ekologisk råvara.

Kan innehålla spår av: nötter, ägg, glutin, lupin, E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal.

Bör förvaras torrt och svalt.

20 och 70 gram.

 

 

 

 

Sea Salt Almond & Rosemary – Ekologisk mjölkchoklad med havssalt från Halen Mon, mandel och rosmarin – Prisbelönt

En lugn och skön kväll i favoritsoffan, med ett glas Manzanilla-sherry och saltade rosmarin-mandlar, vi undrade vad det skulle smaka i kombination med choklad och här är svaret. Vår klassiska lena mjölkchoklad med mandel för en krispig textur och en fyllig men mjuk rosmarinarom. Rococos 40 % ekologiska mjölkchokladblend innehåller kakao från den egna Grococofarmen i norra Grenada.

Chokladen vann brons på Academy of Chocolate Awards 2018 och silver på International Chocolate Awards 2013.

Ingredienser: rörsocker*, kakaosmör*, helmjölkpulver*, karamelliserade mandlar (10 %), kakaomassa*, havssalt från Anglesey PDO (0,5 %), rosmarinolja (spår), emulgeringsmedel: sojalecitin.

*Ekologisk råvara.

Innehåller mjölk, mandel och sojalecitin. Kan innehålla spår av andra nötter och E220

Bör förvaras torrt och svalt.

70 gram.

 

 

 

 

 

Honeycomb crunch – mjölkchoklad med honungskrisp. 

Ingredienser: *rörsocker, *kakaosmör, *helmjölkpulver, *kakaomassa, honungskrisp (15 %) (socker, glukossirap, bikarbonat, rismjöl), emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Minst 40 % kakaohalt. *Ekologisk råvara. Kan innehålla spår av: nötter, ägg, glutin, lupin, E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal.

Bör förvaras torrt och svalt.

20 och 70 gram.

 

 

 

Plain milk 41 % – Fyllig mjölkchoklad med toner av caramel – Prisbelönad

Vår fylliga husblend av mjölkchoklad med 40 % kakaohalt, som ger en intensiv kakaosmak med mjuka toner av caramel. Den här chokladen innehåller våra egna kakaobönor från Grococofarmen i norra Grenada.

Ingredienser: *rörsocker, *kakaosmör, helmjölkpulver, *ekologisk kakaomassa, *ekologiskt kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Minst 41 % kakaohalt. *Ekologisk råvara.

Kan innehålla spår av: nötter, ägg, glutin, lupin, E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal. 

Bör förvaras torrt och svalt.

20 och 70 gram.

 

 

 

 

Plain 65 % – Mörk fruktig och välbalanserad choklad – Prisbelönad

Njut av denna prisbelönade fylliga och fruktiga mörka chokladblend. Chokladen innehåller en blend med kakao från Rococos egna kakaofarm Grococo i norra Grenada.

Ingredienser: *kakaomassa, *rörsocker, *kakaosmör, *kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Minst 65 % kakaohalt. *Ekologisk råvara. 

Kan innehålla spår av: mjölk, nötter, ägg, glutin, lupin, E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal.

Bör förvaras torrt och svalt.

20 och 70 gram.

 

 

 

 

 

 

Big Smoke, mörk rökig choklad med Lapsang Souchong-te

Detta är en perfekt partner när man sitter med en whisky i handen efter middagen. Bakgrundsnoter av kåda, paprika och rökig Islay-whisky som matchar det trärökta teet. Njut av djupa och rökiga smaker från Big Smoke.

Rökigheten kommer från ett svart Lapsang Souchong-te.

 

Kakaohalt: 65 %. Ingredienser: Kakaomasssa, rörsocker, kakaosmör, kakaopulver, Lapsang Souchong (rökt te), emulgeringsmedel: Sojalecitin.

 

 

 

 

Dark Salt – Mörk choklad med milt rökt havssalt från Halen Mon – Pribslönad

Rococos grundare Chantal inspirerades till att göra denna lena ekologiska saltchoklad efter en promenad vid havet ätandes en glass som blandades med saltkristallerna som yrde luften och hamnade på hennes läppar. Chokladen innehåller mjukt ekrökt havssalt ger en mjuk edge till en mörk lätt fruktig choklad. Chokladen innehåller en blend med kakao från Rococos egna kakaofarm Grococo i norra Grenada.

Ingredienser: Kakaomassa*, rörsocker*, kakaosmör*, ekrökt havssalt från Anglesey PDO (0,5%), kakaopulver*, emulgeringsmedel: sojalecitin. *Ekologiskt certifierad råvara.

Innehåller sojalecitin. Kan innehålla spår av mjölk, nötter och E220

Bör förvaras torrt och svalt.

20  gram. 

 

 

 

 

Spice Island – Ekologisk mörk choklad med en underbar mångfald av kryddor – Prisbelönad

Rococo Chocolates vänner på Algeriska kaffebutiken i Soho I London bad dem att ta fram det här receptet för att det skulle passa deras kaffeblends. En varm, mjuk kryddig mix av kryddnejlika, kardemumma och muskotnöt, det här är en intensiv chokladkaka med en mjuk och len textur och en lång eftersmak.

Chokladen vann silverpris på International Chocolate Awards 2015.

Ingredienser: *kakaomassa, *rörsocker, *kakaosmör, *kakaopulver, *kryddor (3 %) (*kardemumma, *kanel, *muskotblomma, *kryddnejlika), emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Minst 65 % kakaohalt. Kan innehålla spår av mjölk, nötter, ägg, gluten, lupin och E220.*Ekologisk råvara.

Bör förvaras torrt och svalt.

70 gram

 

 

 

Chili pepper – Mörk choklad med Bird Eye-chili – utgående produkt

Chilichokladen för den som söker mer smak, spänning och lite Aztekmagi från chokladen. Rococo har tagit inspiration från chili-spetsad varm choklad till denna läckra chokladkaka. Innehåller Bird Eye-chili från Uganda för att balansera den lena chokladen med lite hetta.

Ingredienser: *kakaomassa, rörsocker, *kakaosmör, *kakaopulver, *chilipeppar, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Minst 65 % kakaohalt. *Ekologisk råvara.

Kan innehålla spår av: mjölk, nötter, ägg, glutin, lupin, E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal. 

Bör förvaras torrt och svalt.

20 gram. 

 

 

 

 

 

Moroccan mint –  Ekologisk mörk choklad med fyllig myntasmak – Prisbelönad

En blend av 65 %-ig mörk choklad, frisk pepparmynta och riktiga myntablad. Vår Marockanska mintchoklad blir en perfekt efter-maten-choklad med en underbar mintig arom som stannar kvar hos dig länge. Chokladen prisbelönades på Great Taste Awards i London 2018.

Ingredienser: *kakaomassa, *rörsocker, *kakaosmör, *kakaopulver, *pepparmintblad, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri),*eterisk pepparmintolja,Minst 65 % kakaohalt. *Ekologisk råvara.

Kan innehålla spår av: mjölk, nötter, ägg, gluten, lupin, E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal.

Bör förvaras torrt och svalt.

 20 och 70 gram.

 

 

 

 

Earl Grey Tea – Ekologisk mörk Earl Greychoklad 

Rococo maler de fina Earl Grey-tebladen till ett fint pulver för att ge ett större smakdjup och en fin texturmix av len choklad och krispigt te. Genom att tillsätta lite extra bergamotolja får chokladen noter av lätt citrus som balanserar den mörka chokladen perfekt. Detta är Rococosättet att njuta av te.

Ingredienser: *Kakaomassa, *rörsocker, *kakaosmör, *kakaopulver, *Earl greyte (3 %), emulgeringsmedel: sojalecitin, *bergamotolja. Minst 65 % kakaohalt. Innehåller sojalecitin. Kan innehålla spår av mjölk, nötter, ägg, gluten, lupin och E220. Markerad text tydliggör allergener. *Ekologisk råvara.

 

 

 

Choklad med blommor

 

 

   

 

Violet – Mörk ekologisk choklad med fyllig violsmak

Fyllig och fruktig 65 %-ig choklad blandas med ekologisk viololja – drottningen av alla oljor, vilket blir en underbart blommig och utsökt aromatisk chokladkaka. Den ekologiska violchokladen är en sofistikerad blandning av djup mörk choklad och söt komplex blommig viol. När du låter den mörka chokladen smälta på tungan släpps den eleganta violsmaken ut.

Ingredienser: *kakaomassa, *rörsocker, *kakaosmör, *kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri), naturlig violsmak. Minst 65 % kakaohalt. *Ekologisk råvara. 

Kan innehålla spår av: mjölk, nötter och E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal.

Bör förvaras torrt och svalt.

20 och 70 gram.

 

 

 

Bilden ovan är skapad och komponerad av @lillalyktan (Pia Sjöholm).

 

 

 




 

 


Sockerfri choklad – utgående sortiment


Dark chocolate low sugar – Mörk choklad utan socker 56 % kakaohalt

Sockerfri mörk choklad med 56 % kakaohalt. En mjuk mörk choklad med noter av mocka och fudge.

Ingredienser: kakaomassa, sötningsmedel: maltitol (44 %), kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Kakaohalt 56 %

Innehåller sojalecitin. Kan innehålla spår av mjölk, nötter och E220.  Överdriven konsumtion av maltitol kan ha laxerande effekt. Inte lämpligt för barn under 3 år.

 

 

 

 

Milk chocolate low sugar – Sockerfri mjölkchoklad – 34 % kakaohalt

En len mjölkchoklad med 34 % kakaohalt. Innehåller maltitol istället för socker.

Ingredienser: Sötningsmedel: maltitol (42 %), kakaosmör, helmjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter och E220. Överdriven konsumtion av maltitol kan ha laxerande effekt. Inte lämpligt för barn under 3 år.

 

 

 

 

 

 

Madagascar 64 % kakaohalt naps

Produceras från beans to bar på Criollo-kakaobönor.

Den här chokladen bjuder på karaktäristiska Madagaskarkakaonoter: fylliga röda bär, citrus, en bra balans och en lång finish. vissa kallar den chokladens Pinot Noir, och vi kan bara hålla med.

Ingredienser: Kakaobönor, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri), vanilj.

Kan innehålla spår av nötter, mjölk, sesamfrön och E220 eftersom produkter med dessa råvaror produceras i samma lokal.

5 gram naps.

 

 

 

Seagull eggs – krispiga måsägg med krämig kolafyllning.

De här pralinäggen är magnifika stycken chokladhistoria. Varje chokladägg har en poröst krispig yta och måsäggen innehåller en fyllig och krämig fyllning med saltad kola.

60 gram (ca 5 ägg) per ask.

 

 

 

 

Quail eggs – krispiga vaktelägg med len hasselnötsfyllning

Chokladägg i form av vaktelägg. De har en poröst krispig yta och innehåller en mjuk och härlig hasselnötsfyllning.

60 gram (ca 5 ägg) per ask.

 

 

 

Rococo China – fina muggar till drickchokladen. De finns i tre olika motiv. Snäckor och två varianter av djur.

 

 

Chantal Coadys chokladbok

Nu kan du köpa chokladboken: Mastering the art of chocolate, som är skriven av grundaren av chokladfantasten och Rococos grundare, Chantal Coady. Den innehåller chokladtips, information och 80 recept på olika chokladskapelser, och är ca 218 sidor lång.

 

 

 

Säsongssortiment

 

 

 

 

 


Julsortiment

 

Välj mellan tre julsmaker på chokladkakorna: Glöggkryddor, Myrra, guld och frankincenseolja och Christmas Pudding.

 

Christmas Pudding – mjölkchoklad

Mjölkchoklad med smak av den klassiska brittiska julkakan: Christmas Pudding. Torkade bär som är dränkta i brandy med en touch av julkryddor.

Ingredienser: socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, korinter (korinter, solrosolja), blandade kryddor, brandy (lagrad sprit, vatten, socker, färgämne: karamell), Emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj. Innehåller alkohol.

41 % kakaohalt.

70 gram

 

Mulled Wine – Mörk choklad

Mörk choklad som ger känslan av en varm kopp med kryddig glögg en kall vinterkväll. Innehåller glöggkryddor, som kanel, kryddnejlika samt apelsinzest och stjärnanis. 65 % kakaohalt.

Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, kanel, kryddpeppar, kryddnejlika, apelsinzest, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.

65 % kakaohalt.

70 gram

 

 

Gold, Frankencense & Myrrh – Mörk choklad

Mörk choklad med en spännande mix som är inspirerad av gåvorna från de tre vise männen: Guld, myrra och frankincenseolja.

Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, frankincenseolja (spår av), myrra (spår av), vanilj och guldpulver (E171-172)

65 % kakaohalt.

70 gram

 

 

 

 

 

Winter Spice Truffles

Lyxig julask med mjölkchoklad-tryffel som innehåller vintriga kryddor.

Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkspulver, färsk grädde (mjölk), kakaopulver, kakaomassa, sorbitol, glukos, glycerin, smör (mjölk), emulgeringsmedel: sojalecitin, citronsyra, naturlig arom: ingefära, kardemumma, kryddnejlika, kanel.

196 gram.

 

 

Ladda ner bilder på Rococos julchoklad här.

 

 

Choklad inspirerad av Roald Dahls sagor – Utgående sortiment

Den populära och tokiga chokladserien som Rococo har skapat i samarbete med Roald Dahl är tyvärr utgående. Men vi har lite kvar på lagret.

 

 

 

Roald Dahlchoklad i miniformat

Den fantasifulla Roald Dahlserien i chokladformat. Passa på de kommer utgå ur sortimentet.

 

 

”We are all different, but there´s something kind of fantastic about that isn´t there?”

–Fantastic Mr Fox, Roald Dahl

 

 

Fantastic Mr Fox – len mjölkchoklad.

Kakaohalt: 38 %.

Ingredienser: socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin.

20 gram.

 

“You seemed so far away," Miss Honey whispered, awestruck.

"Oh, I was. I was flying past the stars on silver wings," Matilda said. "It was wonderful.”

― Roald Dahl, Matilda

 

  

Matilda –  mjölkchoklad med krispig "honey comb crunch" krispiga honungsbitar.

Kakaohalt: minst 38 %.

Ingredienser: socker, kakaosmör, mjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin), honungskrisp 15 % (socker, glukossirap, honung, bakpulver (E450, bikarbonat), vetemjöl (gluten) (vete, kalcium, järn, niacin, tiamin). 

20 gram.

 

 

“We is in Dream Country,' the BFG said. 'This is where all dreams is beginning.”


― Roald Dahl, The BFG 

 

 

 

The BFG – len vit choklad.

Kakaohalt: minst 30 %.

Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom. 

20 gram.

 

 

 

Foto: Cattis Legelius, www.stockholmteahouse.se 

Varför inte göra varm choklad av dina fina Rococochokladkakor? 

Förutom att äta Rococochokladen, så kan du ju även göra drickchoklad av den. Då chokladen innehåller kakaosmör och den är blandad så väl som en chokladkaka har blivit så blir det ganska enkelt att förbereda en god choklad snabbt, utan att pulver fastnar på kanterna  

 

 

 

Media

 

Bildmaterial

Ladda ner bilder från Roccoo genom att klicka här.

 

 

Läs om Rococo i media

Journal Chocolat våren 2018 skriver om Rococos salthchokladsortiment

Spot and Tell har med Rococos Spicy Island på listan över 7 chokladkakor som "förtjänar lite extra utrymme", läs om det här.

Journal Chocolat skriver och ger fina ord om Roald Dahlchokladen, läs om det här.

Spot and Tell har testat Rococos Roald Dahlchoklad, läs om det här.

Baka chokladkaka med marockansk mint, läs mer på Spot and Tell här.

Spot and Tell har skrivit om de goda chokladäggen, läs om det här.

Mattrender har skrivit om chokladäggen, läs om det här.

Stockholm Tea House har gjort drickchoklad på Rococos chokladkakor, läs om det här.

Livets Goda skriver om prisbelönad Rococochoklad här.

Ekonominyheter skriver om Rococos lansering i Sverige här.

Rococos butiker tipsas om i resebloggen här. 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekologisk chokladserie med havssalt

Föredrar du mjölk- eller mörk choklad med salt?

Inspirationen till Rococos krämiga choklad med mjuk touch av havssalt fick Rococos grundare Chantal Coady då hon gick längs med stranden ätandes en glass och den kraftfulla vinden gav en salt touch på hennes läppar som blandades med glassens sötma. Kombinationen av sötma och sälta är idag en tidlös smakombination och är nästintill oslagbar.


Sea Salt Dark – Mörk ekologisk choklad med rökt havssalt från Wales 


Ingredienser: Kakaomassa*, rörsocker*, kakaosmör*, ekrökt havssalt från Anglesey PDO (0,5%), kakaopulver*, emulgeringsmedel: sojalecitin. *Ekologiskt certifierad råvara.

 

Innehåller sojalecitin. Kan innehålla spår av mjölk, nötter och E220. 

Bör förvaras torrt och svalt.

20 gram.

 

 

 

 

Sea Salt Almond & Rosemary – Ekologisk mjölkchoklad med havssalt från Wales, mandel och rosmarin

Chokladen vann silver på tävlingen Academy of Chocolate Awards 2013.

Ingredienser: rörsocker*, kakaosmör*, helmjölkpulver*, karamelliserade mandlar (10 %), kakaomassa*, havssalt från Anglesey PDO (0,5 %), rosmarinolja (spår), emulgeringsmedel: sojalecitin.

*Ekologisk råvara.

Innehåller mjölk, mandel och sojalecitin. Kan innehålla spår av andra nötter och E220. 

Bör förvaras torrt och svalt.

70 gram.

 

 

Sea Salt Milk – Ekologisk mjölkchoklad med havssalt från Wales

Havssaltet skapar en mjuk kolatouch till den mjuka krämiga chokladen. Chokladen vann guld i Academy of Chocolate awards 2011.

Ingredienser: *rörsocker, *kakaosmör, *helmjölkpulver, *kakaomassa, *walesiskt ursprungsskyddat havssalt PDO (0,5 %), emulgeringsmedel: sojalecitin (GMOfri). Minst 40 % kakaohalt. *Ekologisk råvara.

Kan innehålla spår av: nötter, ägg, glutin, lupin, E220 eftersom de används vid produktion av andra produkter i samma lokal.

Bör förvaras torrt och svalt.

20 och 70 gram.