Krämiga och färgsprakande praliner (IT) 

Oliva är ett företag från Turin, Italien som startades av Luigi och Cesare Oliva 1924. Genom ihärdigt experimenterande med panettone, hasselnötskakor, kex, giandujotti och mycket mer i deras workshop fann de sin passion i den krämiga tryffeln. De kallade den för Borghigiano, bestående av chokladskal fylld av en mjuk delikat rom-chokladcreme.

 

 

Pralinnytt

 

Nocciori – Len hasselnötsnougatpralin med krisp

En mjölkchokladpralin med en fyllning av hasselnötsnougat med vetekrisp.

 

Café – Mörk chokladpralin med krämig kaffelikörfyllning

En mörk chokladpralin med mjuk och krämig fyllning av kaffelikör som blandats ut i chokladen.

 

 

 

 

Cherry – Mörk chokladpralin med krämig körsbärslikörfyllning

En mörk chokladpralin med mjuk och krämig fyllning av körsbärslikör som blandats ut i chokladen.

  

 

 

 

Här hittar du Olivas praliner

För att se var du kan köpa produkter från Oliva, klicka här.

 

 

De strävar ständigt efter att förbättra produkten genom godare smak och minskat antalet ingredienser. Denna produkt innehöll tidigare maräng men detta ersattes istället av mörkare choklad då detta kunde minimera konserveringsmedel men ändå behålla hållbarhetstiden.

 

 

 

 

 

 

 

Olivatryffel med limoncino och Cointreau.

 

 

Denna "Cuneese"-tryffel med rom är fortfarande den stora favoriten i sortimentet. Men Oliva har förutom ytterligare Cuneese med spritsorter utökat med den läckra chokladtryffeln med hasselnötter som skapas enligt ett gammalt familjerecept. Denna linje har sedan utökats med tryffel med kokos, pistagenöt och tryffel med vit eller mörk choklad. Dessa produkter har en lång och stolt tradition från just Langhebergen i Turin, norra Italien. Chokladtryffeln från Turinområdet karaktäriseras av en kraftfull hasselnötssmak av den för området exklusiva hasselnöten Tonda da Gentile, som ger en fyllig hasselnötssmak och skapar förutsätttningarna att skapa en krämig chokladtryffel. Förutom detta skapar Oliva även den från Turinområdet specifika Giandujotti, men även panettone och andra goda bakverk. 

 

 

 

Idag drivs företaget i tredje generation genom Giuseppe Oliva som driver verksamheteten i Borgo San Dalmazzo i närheten av Cueneo i Piemonte. Olivas höga amibitionsnivå kan ytterligare beskrivas genom deras senaste investering i ett solenergisystem som försörjer all energi till produktionen. Olivas produkter innehåller endast naturliga ingredienser. De använder endast utvalda råvaror, varav samtliga hasselnötter är av den exklusiva typen Tonda da Gentile Trilobata och romtryffeln innehåller rom från Jamaica. 

 

 

Somliga av Olivas praliner med likörer innehåller inte mjölk. Dessa är amaretto, körsbärslikör, grappa och cointreau. Chokladtryffeln med pistagenötter och tartufo nero (mörk tryffel) innehåller inte heller mjölk.

 För mer information om varje produkt se butiken.

 

 

Blandade tryfflar med vetekrisp, tryfffel med hel nöt, körsbärstryffel och amarettotryffel.

 

 

 

Visste du att historien om pralinen är att den skulle ha tagits fram under slutet av 1600-talet då en kock vid namn Mashal du Plessis-Prasline gjorde ett välsmakande misstag. Han smälte mandel och honung och täckte detta med choklad. Denna godsak var så uppskattad att chokladen döptes till pralin. 

 

 

Oliva Classico 

 

Oliva classico är krämiga och fylliga chokladpraliner med nötig fyllning. Du finner i serien både praliner med nötter i eller rena krämiga fyllningar eller om du vill ha lite härlig krispighet i din pralin. Välj mellan:

 

 

Gianduja med krisp

En pralin med mjuk nougatfyllning och krispiga hasselnötsbitar som fin kontrast. Oliva Gianduja är en utmärkt kompis till eftermiddagskaffet!

 

 

 

Krämig nötfyllning och pistagenötskross, krämig chokladpralin med nötfyllning och pistagenötskross i vårt pralinsortiment. Innehållet har en gräddig och fyllig smak med en mjuk nötighet och chokladcouvertyren är mörk, vilket ger en fin smakbalans. Krämigheten kontrasteras fint mot de krispiga pistagenötsbitarna som ligger på toppen i fyllningen.

 

 

Krämig mjölkchokladpralin med pannacottafyllning, mjölkchokladpralin med gräddig och krämig pannacotta-smak. Den krämiga fyllningen täcks av ett krispigt chokladcouvertyrlager.

 

 

 

 

Caramel, krämig mjölkchokladpralin med salt och kolafyllning. 
Nötfri.

 

 

Frutti di Bosco, krämig och krispig skogsbärsfyllning. 
Nötfri.

 

 

 

Créme d´or, en krämig nötig mjölkchokladpralin. (En stor favorit på kontoret.)

 

 

Bacio di Borgo, väldigt lik Créme d´or men lite mörkare choklad. Fylld av härlig nötcréme.

 

 

 

Nocciola, en mörkare chokladpralin som innehåller en stor hasselnöt.

 

 

Cappuccino, en ljusare chokladpralin med cappuccinosmak och hasselnötsfyllning.

 

 

 

 

 

 

 

Praliner med krämig likörfyllning

 

 

Olika med krämiga likörfyllningar har samma form och ser ut på samma sätt som classico men har kraftfulla likörsmaker. De smakar underbart till en kopp kaffe. Välj mellan smakerna:

 

 

Cointreau, en mörk chokladpralin med krämig apelsinlikör.
Nötfri.

 

 

Limoncello (limoncino), en mörk chokladpralin med krämig citronlikör.
Nötfri.

 

 

Rom, en mörk chokladpralin med krämig romfyllning.
Nötfri.

 

 

 

 

 

Oliva Boules

Boules är mindre runda chokladpraliner med krämiga fyllningar. Välj mellan smaker som:

 

 

 

Krisp, en mjölkchoklad med krisp.

 

 

  

 

Hasselnöt, en mjölkchoklad-pralin med hackade hasselnötsbitar.

 

 

 

 

70 % kakao, en mörk krämig chokladpralin.
Nötfri.

 


 

Pralin med skogsbärsfyllning 

En mjuk och krämig pralin med vit skogsbärsfyllning med små skogsbärskrispbitar. Nötfri.

 

 

 

Krämig pralin 85 %

Nu har den populära pralinen 70 % fått en uppföljare. En mörkare och ännu chokladigare pralin, nämligen 85 %. Det bästa av två världar möts, mörk choklad och krämig pralin. Nötfri.

 

 

 

 

Pralinmix har ersatt den tidigare nötmixen. Den nya mixen innehåller fyra olika typer av chokladpraliner:

Hasselnöt (röd), Mjölkchoklad (guld), Mörk choklad 70 % (svart) och Kaffe (brun).

 

 

 

 

 

 

 

Giandujotti

En krämig mjölkchoklad med 30 % hasselnötsmassa av sorten Tonda da Gentile. Den optimala italienska chokladen till en kopp kaffe.

 

 

 

  

 

 

Caffetati

 

 

Caffetati är små chokladbitar med tre olika kärnor: mjölkchoklad med krisp, mjölkchoklad med hasselnöt och mörk choklad med kaffeböna.

 

  

Media

Vill du ladda ner bilder från Oliva, klicka här. (har du önskemål eller frågor om Oliva, mejla gärna markus(at)beriksson.net.

För mer information om varje produkt se butiken.