Från kakaoböna och nöt till len nougat

 

 

Historien om Majani började i en liten butik i centrala Bologna 1796 då Teresina Majani skapade den första Majani-chokladen, samma år blev staden ockuperad av napoleons trupper. I över 220 år har familjeföretaget producerat konfektyr av kvalitetsråvaror med traditionella recept och en strävan för perfektion.

 

 

Majanis nougat produceras i en traditionell process som börjar med kakaoböna och nöt och slutar med len creminonougat.

 

Majani har under åren vunnit många priser. De kan stoltsera med att ha vunnit priser under Världsutställningen i Paris 1867 och -78, Wien 1873 och på Världsutställningen i Milano 1881. Aldo Majani har också tagit emot den Italienska kronordern från den italienska kungahuset, under huset Savojen för deras höga kvalitet.

 

 

Fiat och Majani

1911 utlyste Fiat en tävling för chokladproducenter för att fira lanseringen av den idag klassiska modellen Fiat 4. Majani vann tävlingen med Fiat-creminon som symboliskt fick ytterligare ett fjärde nougatlager. 100 år senare tog Anna Majani emot Guld-palmen på den första upplagan av chokladeventet ”Salon du Chocolat” i Italien på grund av företagets insatser inom italiens chokladvärld.

 

 

2019 vann Majani Cremino Maracaibo utmärkelsen Guldchokladen (Tavoletta dÓro) av italienska Chokladakademin.

 

 

Tradition och kvalitet är värderingar som har varit ingraverade i företagets själ sedan Majani grundades 1796 och det ger man fortfarande bevis på genom de goda nougatbitarna i tidlöst italienska förpackningar.

 

Majani – från kakaoböna och nöt, till nougat

Majanis nougat produceras från grunden genom att de köper in kakaobönor och nötter. Sedan går man genom flera steg i produktionsprocessen: rensa, rosta, skala och mala kakaon; Sedan conchas och tempereras chokladen för att slutligen hälla upp nougaten i deras specialgjorda formar.

 

  

 

Sortiment

 

Majani Cremino Maracaibo

Prisbelönt creminonougat gjord på den finaste kakaon från Venezuela och vanilj från samma kakaobönder. Len nougat med hasselnöt, mandel och kakao.

Cremino Maracaibo fick pris från italienska chokladakademin 2019.

Hasselnötshalt: 29 %

Kakaohalt: 27 %

Ingredienser: socker, hasselnötter, kakaomassa, kakaosmör, helmjölkspulver, mandel, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.

10,13 gram per pralin.

 

 

 

Majani Cremino Bricks Mix 1

En mix av tre olika cremino-nougater. 

10 gram per pralin.

 

Len mjölkchokladnougat med hasselnöt och mandel med krispiga hasselnötsbitar (grönt papper)

Hasselnötter: 44 %

Kakaohalt: 19 %

Ingredienser: hasselnötter (44 %), socker, kakaomassa, kakaosmör, helmjölkspulver, mandel, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter.

10 gram per pralin. 

 

 

 

Len hasselnöt- och mandelnougat (ingen mjölk i receptet) (Blått papper)

Hasselnötter: 22 %
Mandel: 21 %
Kakaohalt: 14 %

Ingredienser: socker, hasselnötter (22%), mandel (21%), kakaosmör, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter och mjölk.

10 gram per pralin. 

 

 

 

 

Len hasselnöt- mandel- och kakaonougat (Rosa papper)

Hasselnötter: 29 %
Kakaohalt: 27 %

Ingredienser: socker, hasselnötter (29 %), kakaomassa, kakaosmör, helmjölkspulver, mandel, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj, naturlig arom.
Kan innehålla spår av andra nötter.

10 gram per pralin.

 

 

 

Majani Cremino Bricks Mix 2

En mix av tre olika cremino-nougater. 

10 gram per pralin.

 

Len hasselnöt- och bittermandel-nougat (Lila papper)

Hasselnötter: 29 %
Kakaohalt: 26 %

Ingredienser: socker, hasselnötter (29 %), kakaomassa, kakaosmör, helmjölkspulver, mandel (1 %), emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj, naturliga aromer. Kan innehålla spår av andra nötter.

10 gram per pralin. 

 

 

 

Len hasselnöt- och mandelnougat med kaffe (Orange papper)

Hasselnötter: 25 %
Kakaohalt: 20 %

Ingredienser: socker, hasselnötter (25 %), kakaosmör, mandel, kakaomassa, kaffe (4,7 %), helmjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter.

 10 gram per pralin.

 

Len mjölkchokladnougat med hasselnöt och mandel (Guldpapper)

Hasselnötter: 25 %
Kakaohalt: 14 %

Ingredienser: socker, hasselnötter (25 %), helmjölkspulver, kakaosmör, vasslepulver, kakaomassa, mandel, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturliga aromer, vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter.

10 gram per pralin. 

 

 

 

 

 

 

 

Fiat Cremino Classico – 4 lager nougat

Utsökt krämig hasselnöt- och mandelnougat med 4 lager. Ingen mjölk i receptet.

Hasselnötter: 22 %
Mandel: 21 %
Kakaohalt: 14 %

Ingredienser: socker, hasselnötter (22 %), mandel (21 %), kakaosmör, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.

10,13 gram per pralin.

 

 

 

 

 

 

Fiat Cremino Extra Noir

Len hasselnöt- och mandelnougat och kakao.

Hasselnötter: 29 %
Mandel: 12 %
Kakao: 27 %

Ingredienser: socker, hasselnötter (29 %), kakaomassa, mandel (12 %), kakaosmör, helmjölkpulver

 

Kan innehålla spår av andra nötter och sojalecitin.

10,13 gram per pralin.

 

 

Fiat Cremino Freedom Mandel

Len Cremino-nougat utan konventionellt socker med Maltitol och mandel.
Mandel: 40 %.
Kakaohalt: 18 %

Ingredienser: sötningsmedel (maltitol), mandel (40 %), kakaosmör, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.

Kan innehålla spår av andra nötter och mjölk. Innehåller naturligt förekommande socker.

10,13 gram per pralin.

 

 

Fiat Cremino Granellati

Blandning av tre olika creminonougater med nötkrisp:

9,3 gram per pralin.

 

Cremino – len hasselnötnougat med hasselnötsbitar

Hasselnötter: 42 %
Kakaohalt: 20 %

Ingredienser: hasselnötter (42 %), socker, kakaomassa, kakaosmör, helmjölkspulver, mandel, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj. Kan innehålla spår av andra nötter.

 

Cremino – len mandelnougat med mandelbitar

Mandel: 51 %
Kakaohalt: 17 %

Ingredienser: mandel (51 %), socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.
Kan innehålla spår av andra nötter och mjölk.

 

Cremino – len hasselnöt-nougat med pistagebitar

Hasselnötter: 19 %
Pistage:14 %
Kakaohalt: 17 %

Ingredienser: socker, hasselnötter (19 %), helmjölkspulver, kakaosmör, pistage (14%), emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.
Kan innehålla spår av andra nötter.

 

 

 

Presentaskar

 

 

 

Dadino Fiat Mix – Presentask med 18 praliner
Liten presentask med blandad Fiat creminonnougat: Classico, Extranoir och Noir.

Ingredienser: socker, hasselnötter, kakaomassa, kakaosmör, mandel, helmjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.

Kan innehålla spår av andra nötter.

Asken innehåller 18 st.
10,13 gram per pralin.

 

 

 

Dadone Fiat Classico – 4 nougatlager – Presentasken innehåller 100 st

Stor presentask med Fiat cremino classico: len nougat med mandel och hasselnöt. – Utan mjölk i receptet.

Hasselnötter: 22 %
Mandel: 21 %
Kakaohalt: 14 % 

Ingredienser: socker, hasselnötter (22%), mandel (21%), kakaosmör, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.

Kan innehålla spår av andra nötter och mjölk.

100 st praliner i en ask.

10,13 gram per pralin.

 

 

 

 

 

 

Julsortiment

 

 

 

Fiat Cremino Noir

Len hasselnöt- och mandelnougat med vanilj.

Hasselnötter: 29 %

Kakaohalt: 27 %

Ingredienser: socker, hasselnötter (29 %), kakaomassa, kakaosmör, helmjölkspulver, mandel (0,5 %), emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.

10,13 gram per pralin.

 

 

Presentask

 

 

 

4 Dadi Fiat Mix – Presentförpackning med 4 praliner

Liten presentförpackning med blandade creminonougater

Ingredienser: socker, hasselnötter, mandel, kakaosmör, kakaomassa, helmjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.

Kan innehålla spår av andra nötter.

4 praliner.
10,13 gram per pralin.