Småskaligt odlat ris från Piemonte (IT) 

Cascina Belvederes risodlingar i Piemonte, Italien har skötts av familjen Picco i över 75 år. De har ett starkt driv för att ständigt förbättra kvaliteten hos sina genuina produkter. Familjen är nogrann med att ta hänsyn till och skydda den lokala faunan och riset är dessutom ekologiskt certifierat och framställningen drivs av solenergi.

 

Sista chansen att köpa Cascina Belvedere 

På grund av minskad efterfrågan så kommer vi inte fortsättningsvis att erbjuda Cascinas Belvederes goda ris. Vi har fortfarande en del kvar på lagret så passa på om du vill kunna få tag på en sista ask.

 

 

För att se var du kan köpa produkter från Cascina Belvedere, klicka här. 

Detta hantverksmässiga råris odlas, kultiveras och förvaras vid exakt rätt luftfuktighet och temperatur för att uppnå så bra smak och arom som möjligt. De tre sorter som Cascina Belvedere producerar är: 

  • Essenza - Aromatiskt ris som är en blandning av en thailändsk art och pakistansk basmati. Riset ger en rik arom. Doften påminner om nybakat bröd. Smaka gärna riset som en sidrättkombination med olja eller smör och riven parmesanost.

 

  • Extra Carnaroli  - Klassiskt ris av hög kvalitet. För delikat matlagning. På grund av att riset innehåller en hög halt av amylos är det mindre risk för överkokning och det klibbar ihop i mindre utsträckning än många andra typer av ris. Är lämpligt för exempelvis risotto, sallader och pudding.

 

 

  • Riso Nerone - Det svarta riset är ett lagrat ris. Detta ris odlas hos Cascina Belvedere i Italien, men det svarta riset kommer ursprungligen från Kina. Det skalas genom en gammal stenskalningsmetod. Riset är ett aromatiskt fullkornsris. Färgern är intensiv och skinande svart färg, på  grund av den höga koncentrationen av Anthocyanin, det kända ämnent som innehåller mycket antioxidanter, vilket även superbäret blåbär innehåller. Dessutom innehåller det svarta riset fyra gånger mer järn än andra rissorter, det innehåller mycket selen, magnesium och det innehåller mindre kalorier än andra svarta rissorter. Dofterna som avges är likt Sandalwood och nybakat bröd. Riset är känt för sin näringsrikedom samt att det sägs vara ett afrodisiaka. Kanske är det också därför det har kallas för det förbjudna riset. Det svarta riset passar bra till fisk, skaldjur. Det är även gott som en rissallad eller som sidrätt genom att ringla olivolja (från exempelvis Terre Rosse, Corazza eller Olio & Orti över).

 

 

 

Media

Vill du ladda ner bilder från Cascina Belvedere, klicka här. (har du önskemål eller frågor om riset, mejla gärna mig genom att klicka här.