Handgjorda glutenfria kex och kakor

Brio är ett projekt som handlar om kärlek, hantverk och utsökta bakverk som dessutom är glutenfria.

 

Giovanna och Paolo som både är partners i livet och i arbetet började gå igenom vad det vi stoppar i oss egentligen innehåller. Brio utmanar konventioner kring ingredienser, textur och smaker i bakvärlden. Varför inte göra det lite bättre och för alla?

 

 

 

Råvarorna

Brio använder ekologiskt glutenfritt mjöl av ris, bovete, majs, kastanj – självklart av hög kvalitet. De har valt bort margarin som används i stora industriprodukter och använder hellre smör. Samtliga kex i serien Crackerini är dock veganska.

I den veganska nötkakan som du ser ovan används en blandning av ris och majsolja som blandas med kakaosmör och naturligt fett från hasselnötter och mandel. Detta ger mjölkfria kakor som är precis lika knapriga som de innehållande smör.

 

 

Brio

Brio betyder att göra något med glädje eller glöd. Det står för passion till hantverket och parets strävan att göra sina bakverk lite godare hela tiden.

 

  

Sortimentet

Crackerini är knapriga kex för ostbrickan eller som med fördel kan ätas som snacks med smak av sesam, lök, oregano och tryffel, hela crackerinisortimentet är veganskt.

 

Den andra typen av bakverk är småkakor i smakerna: Hasselnöt & chokladbitar, chokladkaka med hasselnöt, vegansk nötkaka och vegansk kaka med chokladbitar.



Crackerini – knapriga kex till ostar eller som snacks

 

Sommartryffel

Knapriga kex med smak av sommartryffel – perfekt för icke lagrade ostar.
Glutenfri – vegansk

 

INGREDIENSER: rismjöl*, vatten, glutenfritt mjöl** (glutenbefriad vetestärkelse, dextros, finmalt majsmjöl, vegetabiliska fibrer, socker, stabiliseringsmedel: guargummi, emulgeringsmedel: hydroxipropylmetylcellulosa), extra jungfru-olivolja, italiensk sommartryffel (2%) (tryffel, vatten, salt, arom), psylliumhusk, bakpulver, naturlig vit tryffelarom (1%), salt.

* Från ekologisk odling ** Veganprodukt

100 g.

 

 

 

Sesamfrön 

Knaprigt kex med naturell smak – utmärkt för ostar eller som snacks.

Glutenfri – vegansk

 

INGREDIENSER: rismjöl*, glutenfritt mjöl** (glutenbefriad vetestärkelse, dextros, finmalt majsmjöl, vegetabiliska fibrer, socker, stabiliseringsmedel: guarkärnmjöl, emulgeringsmedel: hydroxipropylmetylcellulosa), vatten, fullkornsbovetemjöl*, sesam, extra jungfruolja, psylliumhusk, bakpulver.

* Från ekologisk odling ** Veganprodukt

ALLERGENER: innehåller vete och sesam. Tillverkade vid en fabrik som också använder soja, nötter och jordnötter.

 

100 g.

 

 

Lök 

Knapriga kex med löksmak – utmärkt till mousserande vin.

Glutenfri – vegansk

 

INGREDIENSER: rismjöl*, vatten, glutenfritt mjöl** (glutenbefriad vetestärkelse, dextros, finmalt majsmjöl, vegetabiliska fibrer, socker, stabiliseringsmedel: guargummi, emulgeringsmedel: hydroxipropylmetylcellulosa), extra jungfruolja, psylliumhusk, lök (1%), bakpulver, salt.

* Från ekologisk odling ** Veganprodukt

ALLERGENER: innehåller vete. Tillverkade vid en fabrik som också använder mjölk, ägg, soja, nötter, sesam och jordnötter.

 

100 g.

 

 

 

 

Oregano 

Knapriga kex – fylligt och aromatisk smak av oregano.

Glutenfri – vegansk

 

INGREDIENSER: rismjöl*, vatten, glutenfritt mjöl** (glutenbefriad vetestärkelse, dextros, finmalt majsmjöl, vegetabiliska fibrer, socker, stabiliseringsmedel: guargummi, emulgeringsmedel: hydroxipropylmetylcellulosa), extra jungfruolja, psylliumhusk, oregano (1 %), bakpulver.

* Från ekologisk odling ** Veganprodukt

ALLERGENER: innehåller vete. Tillverkade vid en fabrik som också använder soja, nötter, sesam och jordnötter.

100 g.

 

 

 

 

 

 

Småkakor

 

Hasselnöt & chokladbitar

Spröd mördegskaka med hasselnötter och chokladbitar.

Glutenfri

INGREDIENSER: rismjöl*, smör (mjölk), socker, majsmjöl*, ägg, hasselnötter (4%), chokladbitar (4%) (socker, kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin), xantangummi, bakpulver, vaniljarom. * Från ekologisk odling.

ALLERGENER: innehåller mjölk, ägg, sojalecitin och nötter. Tillverkade vid en fabrik som också använder sesam och jordnötter. 

50 g.

 

 

 

 

Chokladkaka med hasselnöt

Spröd choklad-mördegskaka med hasselnöt.

Glutenfri

 

INGREDIENSER: rismjöl*, smör (mjölk), socker, hasselnötter (8%), majsstärkelse, ägg, osötad kakao (mjölk, soja), xantangummi, salt, vaniljarom.

* Från ekologisk odling.

ALLERGENER: innehåller mjölk, ägg och nötter. Tillverkade vid en fabrik som också använder soja, sesam och jordnötter.

50 g.

 

 

Kanel & mandel

Mördegskaka; Kryddig och fyllig. God till en kopp Joes Tea – Earl Grey.

Glutenfri

INGREDIENSER: rismjöl*, rörsocker, mandel (6 %), smör (mjölk), ägg, kanel (0,1 %), vaniljarom, xantangummi. * Från ekologisk odling.

ALLERGENER: innehåller mjölk, ägg och mandel. Tillverkade vid en fabrik som också använder sesam, soja, nötter och jordnötter.

50 g.

 

 

 

Vegansk nötkaka

Knaprig kaka med små hasselnötsbitar.
Glutenfri – Vegansk

INGREDIENSER: hasselnötter (30%), fullkornsbovetemjöl*, rörsocker, majsolja, kakaosmör, kastanjemjöl, majsstärkelse, vatten, salt.

* Från ekologisk odling.

ALLERGENER: innehåller hasselnötter. Tillverkade vid en fabrik som också använder mjölk, ägg, soja, sesam och jordnötter.

50 g.

 

Media

 

Bildmaterial

Ladda ner bilder från Brio. (har du önskemål eller frågor, mejla gärna markus(at)beriksson.se.)