Svalkande alkoholfria drycker
Kaffe + Yuzu
Vi presenterar lagom till sommaren den friska och smakrika drycken Kaffe+Yuzu. En frisk och svalkande dryck med en mildare beska än kaffe tonic.
Gör så här
Gör en dubbel espressoshot och låt den svalna alternativt använd kallbryggt kaffe. Häll upp ca 5-8 cl kaffe och toppa upp med kolsyrad yuzu ingefära så du får ca 1/4 kaffe/yuzu. Använd citron- och limezest som dekor. Använd gärna kaffe med majoriteten Arabicabönor som ger ett mjukt syrligt kaffe, som passar bra mot yuzuns friskhet.
Alkoholfritt
Kaffe + Yuzu
Vi presenterar lagom till sommaren den friska och smakrika drycken Kaffe+Yuzu. En frisk och svalkande dryck med en mildare beska än kaffe tonic.
Gör så här
Gör en dubbel espressoshot och låt den svalna alternativt använd kallbryggt kaffe. Häll upp ca 5-8 cl kaffe och toppa upp med kolsyrad yuzu ingefära så du får ca 1/4 kaffe/yuzu. Använd citron- och limezest som dekor. Använd gärna kaffe med majoriteten Arabicabönor som ger ett mjukt syrligt kaffe, som passar bra mot yuzuns friskhet.
Karma Drama (Affogato)
Ingredienser
1 Skopa glass
1 Shot kaffe
Karma Cola
Så här gör du
Ta ett ”rocks”glas. Fyll på med en skopa vaniljglass och sedan en shot kaffe. Toppa upp med Karma Cola. Om det är skymning så kanske du också vill blanda i en skvätt whisky?
Sötsaker med Karma Cola
Karma Cola Spider
*Karmakola
*Choklad-, kokos- eller vaniljglass av god kvalitet
*Espresso
Gör såhär
Fyll upp ett halvt cocktailglas elr liknande med karmakola.
Tillsätt 2 skopor glass och 1 shot med espresso och toppa
slutligen med mer kola. Servera med en lång sked eller sugrör.
Cacao Cold Brew – somrig kakaodryck
Vi har tagit fram ett recept på vad vi kallar för cold brew cacao. Det vill säga en svalkande kall kakaodryck som är perfekt för soliga sommardagar. Det är lika enkelt att göra som det (kanske) låter:
Du behöver
*Ca 2 msk Marou Provisions kakaonibs
*ca 750 ml vatten
Så här gör du
Mal kakaonibsen i en rengjord mortel och häll dem i en kanna, ex. en pressokanna. Häll på vattnet och låt stå i kylen för att låta vattnet dra åt sig smak från kakaon. När drycken är färdig, så silar du bort nibsen så du får en ren och klar kakaodryck. Du kan smaka av drycken under tiden så att styrkan passar din smak. Vi rekommenderar att du låter den stå och dra mellan 18-24 timmar, vid kortare tid blir drycken mildare och längre tid ger mer fyllig och robust smak. Tillsätt sötma om du önskar. Du kan också blanda en Coldbrew Cacao & Yuzu med kolsyrad yuzu eller byta ut den mot tonic för att få en kolsyrad och frisk kakaodryck med kolsyra, dekorera med lite citronzest.
Blanda Coldbrew-te
1 Använd 6-10 g svart, grönt, vitt eller örtte per liter och lägg det att dra i vanligt kranvatten eller mineralvatten.
2 Lämna teet att dra i kylen i 4-6 timmar och smaka av varenda halvtimma efter 4 timmar.
3 När du har fått till smaken som passar dig, ta ut tebladen.
4 Tillsätt din valda fruktskiva, örtkvist och krydda, mycket is och eventuellt ett sötningsmedel som passar dig (såsom honung, lakritspulver eller rörsocker).
5 Håll Cold Brew-teet kylt och drick inom 24 timmar.
Svalkande iste
Vill du ha en god svalkande dryck som går snabbt att förbereda, gör då en frisk iste med Joes The Berry Best, som innehåller bär, mynta, hibiskus och äpple, och förstärk smaken med citron, mynta och äpplejuice.
Du behöver
En tepåse The Berry Best till en kopp
1/2 liten kopp äpplejuice
1 tesked aloe vera
1 citronskiva
mynta
is
Gör så här
Låt en påse Berry Best-te dra i koppen med hett vatten. Låt det svalna. Tillsätt isen.
Fyll upp med äpplejuice och aloe vera. Dekorera med en citronskiva och mynta
Du kan även byta ut myntan, äpplejuicen och aloe veran mot bär, för en rund och bärig dryck