Salt

 

 

Sommartryffel – med havssalt från Guérande

Nu finns sommartryffeln på lagret. Vår mjuka fina tryffel med milt havssalt från Guérande.

Mjuk och krämig tryffel med rund kakaosmak som balanseras mot en mjuk sälta.

250 gram.

Läs om Mathez.

 

 

 

Havssalt-tryffel

Den populära franska tryffeln med havssalt från Guérande i den fina pyramidasken.

100 gram.

Läs om Mathez.

 

Havssalt-tryffel

Den populära franska tryffeln med havssalt från Guérande i vår klassiska vita serie.

100 gram.

 

Läs om Mathez.

 

 

Nyhet – Creminonougat med havssalt

Den senaste creminonougaten från Majani är en krämig nougat med små flingor av havssalt från Cervia. Den bjuder på en fyllig nötighet som balanseras fint mot den milda sältan.

Ingredienser: socker, hasselnöt (21 %), kakaosmör, kakaomassa, helmjölkspulver, havssalt från Cervia 0,5 %, mandel, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.

Kan innehålla spår av pistage. Glutenfri. 

Läs om Majani.

 

 

 

 

Tryffel med jordnöt, salt och kola

I denna smakexplosion har de kombinerat saltade jordnötter med en fyllig kolatryffel. Avnjut som den är eller till en smakrik öl. Kanske är det den mest spännande tryffeln som La Perla har skapat hittills.

Ingredienser: jordnötter (30 %), mjölkpulver, socker, kakaosmör, krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, pulver av bambufibersojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, arom: naturlig vanilj, mjölksocker, salt från Cervia (0,9%), emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj. 

Kan innehålla spår av ägg och andra nötter. Glutenfri.

 

Dryckestips

La Perla Arachide Salata är fantastiskt god ihop med lagrade spritsorter såsom bourbon eller cognac.

 

Läs om La Perla.

 

 

Lakritstryffel med hasselnöt och salt

Vi har tagit fram en tryffel tillsammans med La Perla med en smak som många här uppe i Norden är lite extra förtjusta i. 

Njut av en mjuk tryffel med vit choklad, hasselnötter, en touch av salt och en fyllig lakritssmak som stannar kvar hos dig länge. Tryffeln är god på egen hand, i kombination med ditt favoritkaffe eller en smakrik öl. 

 

Ingredienser: socker, hasselnötter från Piemonte (22 %)mjölkpulver, kakaosmör, krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, pulver av bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin (inte GMO), salt, karamelliserat socker, kakaopulver, naturlig arom: vanilj), lakritspulver 5 %, florsocker, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig arom: vanilj,

Kan innehålla spår av ägg, jordnötter och andra nötter. Glutenfri.
Innehåller lakrits – undvik överdriven konsumption av lakrits vid högt blodtryck.
 

Dryckestips

Fylliga rödviner såsom Amarone eller Rioja kan gärna avnjutas med La Perla Liquirizia e nocciolas kryddiga lakritstoner där den mjuka kakaon lugnar ner vinets sträva tanniner och lyfter istället fram mogna bär, färskmalen svartpeppar och vanilj.

 

 

Läs om La Perla.

 

 

70 % med havssalt – en mörk fyllig choklad med en mild sälta som balanserar smaken. Innehåller 1 % havssalt. 

En förförisk choklad som doftar mjukt av kakao, vanilj och sötlakrits men som i munnen ger toner av färskbryggt mockakaffe, kryddpeppar och brynt smör, hela tiden med dovt kraftfulla kakaonoter i bakgrunden men utan att kännas sträv.En självsäker choklad som gärna håller hov tillsammans med smakrika romsorter som Diplomático Reserva Exclusiva eller Ron Zacapa Gran Reserva men som är precis lika bra till de rökiga maltwhiskysorterna från Islay liksom till ett fylligt Sauternes- eller Madeira-vin.

50 gram.

 

Läs om Gardini.

  
42 % kakaohalt – en mörk och krämig mjölkchoklad med en mjuk sälta som balanserar den milda kakaosmaken. Innehåller 1 % havssalt. 

Genom denna choklad känner du en tydlig nötighet i doften med jordigt komplexa kakaonoter i bakgrunden. I munnen kommer toner av vaniljfudge, rostat bröd och brynt smör fram tillsammans med en lätt blommighet i eftersmaken. Kombinera med en fruktig cognac och upptäck toner av mogna äpplen och ugnsbakade päron eller kontrastera med den friska syran hos ett tyskt eiswein. Tycker man om kraftigare smaker kan man med fördel para ihop chokladen med en söt belgisk klosterale eller en mjuk rom med tydlig vaniljkaraktär såsom Ron Quorhum Solera 23 yo från Dominikanska republiken.

50 gram.

 

Läs om Gardini.

 

 

Mandel med mörk choklad och havssalt

Mandlar dragerade med mörk choklad och havssalt 

Ingredienser: Mandel, Mörk choklad (Kakaomassa, Socker, Kakaosmör, Emulgeringsmedel: SOJAlecitin, Naturlig vaniljarom, Kakaopulver, Havssalt

130 gram.

 

Läs om Oscarsson här.

 

Choklad och havssalt 

Sötlakrits som dragerats med mjölkchoklad av bästa kvalitet och som avslutning rullats i naturligt havssalt av högsta klass.

Ingredienser: Lakrits( melass, VETEMJÖL, socker, salmiak, lakritsextrakt, rapsolja), socker, MJÖLKPULVER, kakaomassa, kakaosmör, VASSLE, emulgeringsmedel (SOJALECITIN), naturlig vaniljarom, salmiak, glukossirap, havssalt,.

Kan innehålla spår av mandel och nötter

150 gram.

 

Läs om Oscarsson här.

 

 

 

Desert Salt – Salt från jordens inre

Chips kryddade med Kalahari-ökensalt. Saltet i chipsen soltorkas efter att ha utvunnits från en uråldrig underjordisk saltvattensjö. Det är oraffinerat, oprocessat och 100 % rent. Ökensaltet i kombination med Savoursmiths fina potatis blir en perfekt matchning; Smakminimalism i dess bästa form. (vegansk)

Ingredienser: Potatis, solrosolja, ökensalt från Kalahari.

Glutenfri, MSG-fri och laktosfri.

Förpackad i en skyddad atmosfär. Förvaras torrt och svalt.

Finns i 40 grams och 150 grams påse.

 

Läs om Savoursmiths här.

 

 

Chips med Ökensalt och vinäger 

En sann brittisk klassiker med en twist. Bordssalt? Aldrig! Havssalt! Njaä. Endast ökensalt är gott nog åt Savoursmiths. Det är ett naturligt, oraffinerat och soltorkat salt. Den fina sältan har de balanserat med lite syrlig vinäger. Som vanligt är chipsen tunna och riktigt krispiga. 

 

Ingredienser: rismjöl, Oryx ökensalt, naturlig arom, vitvinsvinäger-pulver, surhetsreglerande ämne: citronsyra, medellånga fettsyror, socker, klumpförebyggande medel.

Glutenfri, MSG-fri och laktosfri.

Förpackad i en skyddad atmosfär. Förvaras torrt och svalt.

 

40 och 150 gram.

 

Läs om Savoursmiths här.

 

 

 

 

Ökensalt & vinäger – nu även i ask

En sann brittisk klassiker med en twist. Bordssalt? Aldrig! Havssalt! Njaä. Endast ökensalt är gott nog åt Savoursmiths. Det är ett naturligt, oraffinerat och soltorkat salt. Den fina sältan har de balanserat med lite syrlig vinäger. Som vanligt är chipsen tunna och riktigt krispiga. 

35 gram.

 

Läs om Savoursmiths här.

 

 

Läs om våra salta snacks och kex.