Råvaror till grillkvällen – Drycken

 

 

  

 

Karma Drinks

Kolsyrade ekologiska och fairtrade drycker i flaska eller burk. Välj mellan Lemony Lemonade, Gingerella ginger ale, Summer, Karma Cola och Karma Cola sockerfri.

 

Nyhet – Switchel

Karma Drinks nya dryckesserie heter Switchel. De naturligt kolsyrade dryckerna finns i smakerna Citron & IngefäraÄpple & Svartvinbär och Passionsfrukt & persika. Dryckerna innehåller inget konventionellt socker utan är sötad med stevia och innehåller en skvätt äppelcidervinäger, vilket ger den en mjukt syrlig smak. Switchel påminner om en kombucha kan man säga, men innehåller äppelcidervinäger istället för fermenterat te.

 

Läs mer om Karma Drinks här

 

 

 

 

Sansu Yuzu

Syrliga citrusdrycker baserade på den koreanska frukten yuzu med eller utan kolsyra. Dryckerna innehåller inget tillsatt socker. 

Den kolsyrade yuzun finns i smakerna Original, gurka/yuzu, ingefära/yuzu och umé/yuzu.
Den okolsyrade yuzun finns i smakerna original, päron och salt lichi.

Läs mer om Sansu Yuzu här.

 

 

 

  

 

Seicha Matcha

Cold brew-matchadrycker med grön eller svart matcha. Den svarta matchadrycken är en iste med persika och tonkaböna; De gröna matchadryckerna är kolsyrade och finns i smakerna lime, grapefrukt och yuzu/ingefära/mynta.

Läs mer om Seicha matcha här.

 

 

 

 

 

 

 

Proviant Berlin 

Ekologisk kolsyrad schorle, lemonad och cola från Berlin. Schorlen innehåller inget tillsatt socker och finns i smakerna apelsin/passionsfrukt, körsbär/granatäpple och äpple. Lemonaderna finns i smakerna rabarber och citron/ingefära. Den traditionella colan innehåller koffein och de har även en sockerfri cola. 

Läs mer om Proviant Berlin här. 

 

 

 

 

  

 

Resville Mathantverk

Västsvenska Resville Mathantverk erbjuder en folköl med en touch av rabarber (2,6 %), nektar i smakerna Resvillenektar (jordgubb/rabarber), rabarber, paradisäpplemust och jordgubb/lakrits. 

I sortimentet finns även saft i fina gammaldags flaskor med smakerna jordgubb, rabarber och fläder.

Läs mer om Resville Mathantverk här.

 

 

 

 

 

 

 

Joe´s Tea

Ekologiska teer med råvaror av hög kvalitet. Här finner du svarta, vita och gröna teer, rooiboste och örtteer. Förutom att de är goda som vanligt te så är de också goda att göra kallbryggt te och cocktails.

Läs mer om Joe´s Tea här

 

 

 

  

 

 

 

 

Recept

 

 

Dryck

 

 

 

Blanda Coldbrew-te

  1. Använd 6-10 g svart, grönt, vitt eller örtte per liter och lägg det att dra i vanligt kranvatten eller mineralvatten.
  2. Lämna teet att dra i kylen i 4-6 timmar och smaka av varenda halvtimma efter 4 timmar.
  3. När du har fått till smaken som passar dig, ta ut tebladen.
  4. Tillsätt din valda fruktskiva, örtkvist och krydda, mycket is och eventuellt ett sötningsmedel som passar dig (såsom honung, lakritspulver eller rörsocker).
  5. Håll Cold Brew-teet kylt och drick inom 24 timmar. 

 

 

Cacao Cold Brew – somrig kakaodryck

Vi har tagit fram ett recept på vad vi kallar för cold brew cacao. Det vill säga en svalkande kall kakaodryck som är perfekt för soliga sommardagar. Det är lika enkelt att göra som det (kanske) låter:

 

Du behöver 

*Ca 2 msk Marou Provisions kakaonibs

*ca 750 ml vatten

 

Så här gör du 

Mal kakaonibsen i en rengjord mortel och häll dem i en kanna, ex. en pressokanna. Häll på vattnet och låt stå i kylen för att låta vattnet dra åt sig smak från kakaon. När drycken är färdig, så silar du bort nibsen så du får en ren och klar kakaodryck. Du kan smaka av drycken under tiden så att styrkan passar din smak. Vi rekommenderar att du låter den stå och dra mellan 18-24 timmar, vid kortare tid blir drycken mildare och längre tid ger mer fyllig och robust smak. Tillsätt sötma om du önskar. Du kan också blanda en Coldbrew Cacao & Yuzu med kolsyrad yuzu eller byta ut den mot tonic för att få en kolsyrad och frisk kakaodryck med kolsyra, dekorera med lite citronzest. Fler Provisionsrecept kommer inom kort.

 

 

 

 

Cocktails

 

 

 

Gin & Yuzu – en modern twist på den så populära G&T, men som ger mer syra och mindre beska

Ta fram ett highballglas och fyll till ca 3/4 med is.

1. Häll upp ca 45 ml gin (Hendricks är en favorit på kontoret)

2. Fyll på med ca 15 ml vit Martini

3. Toppa upp med kolsyrad yuzu med gurka

4. Skär en gurkstav, krossa lite rosépeppar och rosmarin

5. Servera och njut!

 

 

The Firecracker

Ingredienser
Färsk ingefära
Gingerella ginger ale
ca 60 ml Whisky
ca 30 ml Manukahonung
juice från ½ citron
Citronskiva
Rosmarinkvist

Gör så här
Skiva ingefära, tillsätt i en kastrull med en flaska Gingerella och låt det sjuda. 
Fyll ett whiskyglas till hälften med is och tillsätt ca 60 ml whisky, 30 ml manukahonung och juice från ½ citron. 
Rör om och toppa med Gingerella och dekorera med en citronskiva och en rosmarinkvist.
  
Karma Drama (Affogato)

Ingredienser
1 Skopa glass
1 Shot kaffe
Karma Cola
Whisky (om du önskar)

 

Så här gör du
Ta ett ”rocks”glas. Fyll på med en skopa vaniljglass och sedan en shot kaffe. Toppa upp med Karma Cola. Om det är skymning så kanske du också vill blanda i en skvätt whisky?

 

 

 

 

Gin & Tea?

Till en drink behöver du:

50 ml gin
avsvalnat Earl of Grey-te
sockerlag
citronskiva

Häll gin över isen i ett cocktailglas och toppa med avsvalnat Earl of Grey-te. Tillsätt en skvätt sockerlag, pressa lite citron och smaka av. Blanda och dekorera med citronskiva. Vill du hellre göra en iste utan alkohol? Testa då att blanda The Berry Best eller ST Clements Lemon med honung, låt svalna av, servera med färsk frukt och is.