Bär

 

Jordgubb och basilika

Vinnare av bronsmedalj vid SM i Mathantverk 2017 i klassen "Kryddad marmelad".

Ingredienser: Kravsocker, jordgubbar, röda vinbär, basilika, citron

55g bär / 100 g marmelad

 

Läs om Resville Mathantverk.

 

 

 

Hallon och fläder

Bärig och frisk sylt som passar bra till exempelvis milda ostar men även som sylt till pannkakor eller som syltlager i din favoritkaka.

Ingredienser: Hallon, socker, citron, fläderblommor

225 gram

Läs om Resville Mathantverk.

 

 

 

Lingon, gin och enbär-sylt

Ingredienser: Lingon, socker, vatten, gin, enbär

225 gram

Läs om Resville Mathantverk.

 

Hallon, röda vinbär och grappa

Vinnare av guldmedalj vid SM i Mathantverk 2014 i klassen "Kryddad marmelad" med följande motivering:
"En spännande och elegant marmelad som balanserat kombinerar få, rena råvaror. Jättegod."

En marmelad som passar jättebra tillsammans med en krämig ost typ camembert, gärna på en croissant med några ruccolablad. Hallonens höga smak förstärks med syrligheten från röda vinbär och förseglas med Grappa som tillsätts precis innan marmeladen tappas upp på glasburk. Hallonen och vinbären har mognat på olika platser i Västergötland.

Ingredienser: Hallon, Kravsocker, röda vinbär, Grappa, citron

225 gram

Läs om Resville Mathantverk.

 

 

Saft

Jordgubbssaft

Jordgubbssaften vann guldmedalj vid Öppna SM i Mathantverk 2014 i klassen "Saft" med följande motivering:
Jordgubbssaft som vi minns den; ren. Den smakar barndom och sommarlov.

Tillverkad av kallpressade jordgubbar, sorten Polka, från Boestorps Gårdsprodukter.

Spädes 1:4.

Ingredienser: Jordgubbar (Polka), Kravsocker

500 ml.

Läs om Resville Mathantverk.

 

 

 

 

Kallpressad blåbärssaft

Vår fina Blåbärssaft vann guldmedalj vid SM i Mathantverk 2020 i klassen "Saft" med följande motivering:
En dryck som kommer direkt från skogen, med en fin smak av blåbär. Ren och välbalanserad och ger mersmak. Mycket gott!

Spädes 1:4.

Ingredienser: Kallpressade blåbär, Kravsocker

Råsaft av blåbär 55 g / 100 g saft

Öppnad flaska kylvara, max +8° C 

500 ml

 

Läs mer om Resville Mathantverk här. 

 

 

Nyhet – Lemonad med hallonsmak

Vårens Karmanyhet heter Razza; Razza får smaken från naturlig hallon, ekologiska citroner och fairtradesocker. Den punkiga rosa lemonaden får en frisk citrustouch från sicilianska citroner precis som Lemony, men med en bärig hallon-twist.

Razza innehåller mindre än 5 % rörsocker och är eko och fairtrade.

Ingredienser: kolsyrat vatten, ekologiskt fairtrade-socker (4.8%), citronjuice från koncentrat (0.6%), naturlig citron-, hallon- och grapefruktarom, ekologisk svart morotsjuice från koncentrat.

Razza finns i flaska om 30 cl. Burken om 25 cl kommer senare under våren.

 

Läs mer om Karma Drinks här.

 

 

 

Mandel med vit choklad o jordgubb

Mandlar dragerade med vit choklad och rullade i pulver av jordgubbar som frystorkats för att bevara jordgubbarnas färg och arom.

Ingredienser: Mandel, Vit choklad (Socker, kakaosmör, HELMJÖLKSPULVER, emulgeringsmedel: SOJAlecitin, Naturlig vaniljarom, Pektin), Rapsolja, Jordgubbspulver.

130 gram.

 

Läs om Oscarsson.

 

 

Hallon-Chili

Sötlakrits dragerad med vit belgisk choklad och sedan rullad i pulver av frystorkade hallon. För att ge en smakupplevelse utöver det vanliga har vi också tillsatt en aning chili.

Ingredienser: Lakrits (melass, VETEMJÖL, socker, salmiak, lakritsextrakt, veg.olja (raps), Choklad (socker, HELMJÖLKSPU LVER, kakaomassa, kakaosmör, VASSLEPULVER, emulgeringsmedel (SOJALECITIN), naturlig vaniljarom), hallonpulver, chilipulver.

Kan innehålla spår av mandel och nötter

150 gram.

 

Läs om Oscarsson.

 

 

 

  

Cranberry & Hazelnut Toasts

Tunna knapriga toasts med tranbär och hasselnöt.

Ingredienser: Glutenfritt mjöl (ris, potatis, majs, bovete, tapioka), kärnmjölk, tranbär (15%), hasselnötter (8%), brunt socker, sirap, bakpulver (E450, bikarbonat), förtjockningsmedel- xantangummi, salt

110 g.

Läs om The Foods of Athenry.

 

Mini-brownies med hallon

Rund kakaosmak blandat med mjukt bärig hallon i en porös liten knaprig brownie. En kaka i munsbitstorlek. 

Glutenfritt – Vetefritt – Mjölkfritt – Äggfritt.

Ingredienser: Gluten & vetefritt mjöl (majs, ris, potatis, tapioka, bovete), 100% icke härdat vegetabiliskt margarin, socker, kakaopulver (7%), druvjuicekoncentrat, naturlig hallonarom, bakpulver (E341t, bikarbonat), förtjockningsmedel: xanthangummi. Margarinet innehaller: vegetabiliska oljor (RSPO-certifierad palmolja, rapsolja), vatten, salt, naturliga aromer.

120 g. 

 

Läs om The Foods of Athenry.

 

Blåbär

Bärig blåbärssmak möter chokladens toner av röda druvor, katrinplommon och honung.

66 % kakaohalt

Mellansyrlig.

 

Blåbären har handplockats i de norrländska skogarna.

Kakaon kommer från småskaliga odlande kakaobönder på Dominikanska Republiken. Den färskplockade kakaon fermenteras max 6 timmar efter skörd. Kakaon fermenteras sedan i 5-6 dagar för satt sedan torka i solen.

 

Ingredienser: kakao, rörsocker, kakaosmör, blåbär.

 50 gram.

Läs om Standout Chocolate.

 

 

Svarta vinbär

Syrliga svarta vinbär möter chokladens toner av röda druvor, katrinplommon och honung.

66 % kakaohalt.

Detta är den mest syrliga av chokladsorterna. 

 

Svarta vinbären kommer från Finland.

Kakaon kommer från småskaliga odlande kakaobönder på Dominikanska Republiken. Den färskplockade kakaon fermenteras max 6 timmar efter skörd. Kakaon fermenteras sedan i 5-6 dagar för satt sedan torka i solen.

 

Ingredienser: kakao, rörsocker, kakaosmör, svarta vinbär.

50 gram.

 

Läs om Standout Chocolate.

 

Läs om våra citrusprodukter.