Cocktails och drinkar 

 

 

Blanda med Bianchina Tonic

 

 

Primo Amore Tonic

Det här behöver du

5 cl Gin, ex. Hernö Gin

15 cl Bianchina Indian Tonic

 

Gör såhär

Blanda i glaset med isbitar.

Garnera med  färskt salviablad, citronskal 

 

Rekommenderat soundtrack

"Sapore di sale" av Gino Paoli.

 

 

Bizicleta

Det här behöver du

20 cl. Iced lättöl

10 cl. Bianchina Indian Tonic (⅔ öl och ⅓ Bianchina).

 

Gör såhär

Blanda det direkt i ett ölglas eller flaska. GARNERING Limeskiva 

 

Rekommenderat soundtrack

“Ma dove vai bellezza in bicicletta” av Silvana Pampanini.

 

 

 

Ma Vai Leone!!

 

Det här behöver du

5 cl kryddig Gin

15 cl Bianchina Indian Tonic

 

Gör såhär

Blanda ingredienserna i glaset med isbitar. 

GARNERING Mangoskiva, apelsinskal 

 

Rekommenderat soundtrack

"Africa" ​​av Toto.

  

 

Blanda med Bianchina Grapefrukt

 

Maglia Rosa

 

Det här behöver du

20 cl. Weissbier (öl)

10 cl. Bianchina Grapefruit

(⅔ Birra Weiss och ⅓ Bianchina Grapefruit).

 

Gör såhär

Blanda det direkt i ett ölglas eller flaska. 

GARNERING Rosa grapefruktskiva 

 

Rekommenderat soundtrack

"Bartali" av Paolo Conte.

 

 

 

30 Special

Framtagen av La Falegnameria Longiano 

 

Det här behöver du

6 cl Amaro alle erbe (Miscela al 30)

1,5 cl pressad grapefruktjuice,

Bianchina grapefrukt.

 

Gör såhär

Blanda ingredienserna i glaset med isbitar, stort ballongglas.

GARNERING Färsk frukt, mynta blad och sprinkla strösocker.

 

Rekommenderat soundtrack

"Azzurro" av Adriano Celentano.

 

 

Primo Paloma

 

Det här behöver du

5 cl Gin av örtig och kryddig typ

Halv Lime pressad

1 cl Agavesirap

Bianchina Grapefruit.

 

Gör såhär

Häll de tre första ingredienserna i glaset, fyll med is och avsluta med Bianchina Grapefruit.

Valfritt: Saltskorpa på kanten av halvglas.

GARNERING Rosa grapefruktskiva, timjan eller rosmarin

 

Rekommenderat soundtrack

"Cuccurucucù" av Franco Battiato.

 

 

 

 

Gin & Yuzu

Fyll ett glas med is.

1. Häll upp 40 ml gin.

2. Toppa upp glaset med Sansu Yuzu gurka kolsyrad.

3. Dekorera med en citronskiva och en gurkstav.

Voilá!

 

 

Yuzu Campari Soda

Ta fram ett "high ball"-glas eller liknande glas. Fyll upp med is.

1. Häll upp 45 ml Campari.

2. Toppa upp glaset med Sansu Yuzu Original kolsyrad.

3. Dekorera med en citronskiva.

 

 

Yuzu Tom Collins

Ta fram ett Collinsglas eller liknande. Fyll upp halva glaset med is.

1. Häll i 45 ml gin.

2. Fyll sedan på med 30 ml passionsfrukts-juice.

3. Häll sedan i 15 ml färsk limejuice.

4. Tillsätt en skvätt Angostura bitter.

5. Toppa upp glaset med Sansu Yuzu ingefära med kolsyra.

6. Dekorera med en citronskiva.

 

 

 

Okinawa Mai Tai

Ta fram ett highball-glas eller liknande. Fyll upp halva glaset med is.

1. Häll i 45 ml vit rom.

2. fyll sedan på med 30 ml ananasjuice.

3. häll i 15 ml Cointreau

4. fyll på med 15 ml Amaretto

5. häll sedan i 15 ml färsk limejuice.

6. Toppa upp glaset med Sansu Yuzu Original med kolsyra.

7. Dekorera med limeskiva och några myntalöv

 

 

Matcha grapefrukt + Tequila

Kryddig matchacocktail. Vem vågar testa? Häll en skvätt tequila i ett glas med is, toppa upp med Seichas grapefruktsmatcha, tillsätt färsk chilifrukt. Sprinkla lite rosmarin och torkade chiltrådar som avrundar cocktailen. Skål

 




Lime + Gin

En läcker och snabbblandad cocktail. Häll i en skvätt gin i ett glas med is, toppa upp med Seicha kolsyrad limematcha.
Dekorera med färsk lime och servera.

 

 

Gin & Tea?

Till en drink behöver du:

50 ml gin
avsvalnat Earl of Grey-te
sockerlag
citronskiva

Häll gin över isen i ett cocktailglas och toppa med avsvalnat Earl of Grey-te. Tillsätt en skvätt sockerlag, pressa lite citron och smaka av. Blanda och dekorera med citronskiva. Vill du hellre göra en iste utan alkohol? Testa då att blanda The Berry Best eller ST Clements Lemon med honung, låt svalna av, servera med färsk frukt och is. 

 

Gingerella cocktails

 

 

The Firecracker Ingredienser

Färsk ingefära

Gingerella ca 60 ml

Whisky ca 30 ml

Manukahonung

juice från ½ citron

Citronskiva

Rosmarinkvist

 

Gör så här

Skiva ingefära, tillsätt i en kastrull med en flaska Gingerella och låt det sjuda. Fyll ett whiskyglas till hälften med is och tillsätt ca 60 ml whisky, 30 ml manukahonung och juice från ½ citron. Rör om och toppa med Gingerella och dekorera med en citronskiva och en rosmarinkvist.

 

 

 

The Rhonda (Shandy)

Ingredienser

Vit lager (öl)

Gingerella Apelsinskiva

 

Gör så här

Häll i krossad is i ett ölglas. Fyll ¾ med vit lager och toppa med Gingerella. Dekorera med en apelsinskiva.

 

 

 

Ginger and Stormy

Ingredienser
6o ml rom
lime
Gingerella

 

Gör så här
Häll rom över is, pressa lime och fylll på med hälften av en Gingerella. Dekorera och använd ditt finaste sugrör, et voíla en god cocktail som är enkel att blanda. 

 

 

 

Gingerella Rockafeller

 

Recept för en kanna som räcker till hela sällskapet

Hallon

3 limes

mynta

4 flaskor Gingerella

Vodka

 

Häll i hand med is i kannan. Lägg i en hand med hallon. Kläm ur juicen ur två limefrukter. Tillsätt ytterligare en lime som dekor. Häll i en näve mynta. Toppa med fyra flaskor Gingerella. 
Om du är på humör, häll på vodka efter egen smak.

 

 

 

Nicciola Mojito

45 ml Bombay Sapphire

15 ml Frangelico

Limeskivor och myntablad (muddlade) plus mynta som dekor

Gingerella som topping

 

Skaka Bombay sapphire, frangelico och muddlad lime och mynta

Häll över ett högt glass över is

Toppa med Gingerella, garnera med mynta och tänk på solsken medan du dricker den.

 

 

Gingerella Highball

Chivas Regal

1 barsked aprikos och ingefärasylt

Citronjos

1/4 nektarin

Gingerella

 

Kombinera nektarinen, ciron och sylt. Muddla. Tillsätt Chivas och is och skaka väl. Häll i is i glaset och fyll på med blandningen. TOppa med Gingerella, garnera med nektarin och servera med ett leende.

 

 



Tropic Thunder

Ingredienser
40 ml Pineapple Juice
20ml Lemon Juice
Fresh Ginger
15 ml Sugar (solution)
Top with Gingerella
Garnish with a cinnamon quill

Gör så här
Fyll ett glas med is. Häll i ananas- och citronjuice. Tillsätt ingefära och fyll på med sockerlagen. Toppa upp med Gingerella och dekorera med en kanelstång.

 

 

 Lemony Cocktails

  

 

 

 


Stiggins fancy lemonade
 Ingredienser 30 ml rom 30 ml curacao 30 ml limejuice 30 ml ananasjuice halv flaska Lemony Gör så här Skaka rom, Curacao, ananas- och limejuice. Använd ett highballglas.
Fyll ett highballglas till hälften med is och häll shakerns innehåll i glaset. Toppa med Lemony.

 

 

 

 

The Lemony Boudier

1 del Gabriel Boudier Dijon Saffron Gin

1 del 4 Pillars Gin

1/2 del blodapelsinlikör

Toppa med Lemony lemonade

Häll en skvätt äpplejos

En skvätt limejos

dekorera med mynta

 

   

 

 

 

  

Lemony Bury The Hatchett

 

Ingredienser
Is
Citronjos
Frystorkat hallonpulver
Frusna eller färska hallon
Lemony
Ätbara blommor (som dekor)
(En shot gin)

 

Gör så här
Doppa glaskanten på ett martiniglas i citronjos och sedan i frystorkat hallonpulver. Fyll glaset med is. Tillsätt en skiva färsk citron och häll i några frusna hallon. Toppa med Lemony, dekorera med ätbara blommor och häll på en shot med gin, om så önskas.

 

  

Karma cocktails

 

 

 

Karma Drama (Affogato)

Ingredienser
1 Skopa glass
1 Shot kaffe
Karma Cola
Whisky (om du önskar)

 

Så här gör du
Ta ett ”rocks”glas. Fyll på med en skopa vaniljglass och sedan en shot kaffe. Toppa upp med Karma Cola. Om det är skymning så kanske du också vill blanda i en skvätt whisky?

 

 

 

 

Karmarama

Ingredienser

20 ml limejuice
10 ml Orgeat
En skvätt bitter
Karma Cola

 

Gör så här
Fyll ett glas med is till hälften. Tillsätt limejuice, orgeat och en skvätt bitter. Toppa med Karma Cola. Dekorera med lime och något glamoröst.

 

 

Long Island Ice Tea

 

Ta två höga glas och använd det första och tillsätt:

*2 limeklyftor

*2 citronklyftor och 

*2 blodapelsinklyftor

Muddla dem i botten på glaset och tillsätt sedan

 

*10 ml vodka

*10 ml gin

*10 ml kubansk rom

*15 ml tequila

*15 ml Solerna (blodapelsin-likör)

tillsätt is

skaka

häll detta över is i ett annat glas och toppa med Karmakola

 

  

Karma Libre

Ta ett highball glas

Tillsätt is och sedan


*30 cl mörk rom

*30 cl Triple sec

*kläm ut ca 1 tesked lime

toppa med karmakola

dekorera med lime och sätt det obligatoriska paraplyet och njut!

  

 

Brown, bitter and stirred

En härlig blandning av kaffe, kryddig rom och kola twistad med vermouth.

*Tillsätt 30 ml kallbrygt kaffe (alt. kaffe som svalnat)

*30 ml Vermouth

*30 ml kryddig rom

*30 ml karmakola

Dekorera med ett apelsinskal

Njut.

   

 

Karma Cherry Bomb

Ta ett högt glas och häll i

*90 ml karmakola

*45 ml vit rom

*15 ml Orgaet (mandelsyrup)

*30 ml tranbärsjos

Tillsätt en stor skopa färska hallon en

skiva lime och ett körsbär att garnera och njut!

 

    

Stolen Karma

Ta ett högt glas

tillsätt is

tillsätt en generös mängd mörk rom

toppa med karmakola

drick och repetera!

 

    

 

 

 

 

Bloody Mary – Habanero

 

Ingredienser
300-400 ml tomatjuice
1 tsk habanero-ketchup från Sauce Shop
1 nypa Sellerisaltsalt från Resville Mathantverk
50 ml vodka
1 msk fisksås
Burk picklad chilipeppar
1 citronklyfta
 
Gör såhär
Häll i vodkan i ett glas
Tillsätt habaneroketchuppen
Tillsätt sellerisaltet
Ta en matsked fisksås och tillsätt tomatjuicen
Rör om
Sätt i citronskivan och chilin på kanten på glaset och servera.

 

Vill du ha en alkoholfri variant så skippar du helt enkelt vodkan. Då kallas den för en Virgin Mary.

 

 

 

 


Alkoholfritt

 

  

Kaffe + Yuzu

Vi presenterar lagom till sommaren den friska och smakrika drycken Kaffe+Yuzu. En frisk och svalkande dryck med en mildare beska än kaffe tonic.

 

Gör så här

Gör en dubbel espressoshot och låt den svalna alternativt använd kallbryggt kaffe. Häll upp ca 5-8 cl kaffe och toppa upp med kolsyrad yuzu ingefära så du får ca 1/4 kaffe/yuzu. Använd citron- och limezest som dekor. Använd gärna kaffe med majoriteten Arabicabönor som ger ett mjukt syrligt kaffe, som passar bra mot yuzuns friskhet.

 

 

 


Alkoholfritt

 

  

Kaffe + Yuzu

Vi presenterar lagom till sommaren den friska och smakrika drycken Kaffe+Yuzu. En frisk och svalkande dryck med en mildare beska än kaffe tonic.

 

Gör så här

Gör en dubbel espressoshot och låt den svalna alternativt använd kallbryggt kaffe. Häll upp ca 5-8 cl kaffe och toppa upp med kolsyrad yuzu ingefära så du får ca 1/4 kaffe/yuzu. Använd citron- och limezest som dekor. Använd gärna kaffe med majoriteten Arabicabönor som ger ett mjukt syrligt kaffe, som passar bra mot yuzuns friskhet.