Om Beriksson

 

Beriksson är ett familjeföretag som distribuerar ett brett sortiment av omsorgsfullt förpackade prisbelönta produkter. Vi levererar choklad från såväl Vietnam som Göteborg, krämig tryffel, ekologisk lakrits, matchadryck, bergamottcurd, krispiga champagnechips och mer.

 

 

Delar av vårt sortiment är Ekologiskt, Fairtrade och Direct Trade. Vi levererar genom smidig service med ett leende på läpparna och arrangerar även provningar. Beriksson erbjuder god smak för alla sinnen.

 

 

 

 

Återförsäljare

Tycker du om våra produkter lika mycket som vi gör? Skulle du vilja erbjuda dina kunder prisbelönta produkter som hjälper till att skapa minnen för livet? Skicka ett mail till info(at)beriksson.se så hjälper vi dig.

 

 

Den lite längre historien om Beriksson

Beriksson hade troligtvis inte funnits idag om det inte varit för en bilkrock som skedde mellan Stockholm och Vänersborg 2000. Personen i en av bilarna var en chokladexpert som åkte långväga för att hålla en chokladprovning. Med krocken som faktum och en skadad nacke och choklad utspridd över hela vägrenen var Benny på bara några timmar tvungen att lära sig det mesta om choklad för att förbereda sig för sin första improviserade provning. Chokladpassionen blev ett kall i strävan att finna den optimala smakupplevelsen. Framförallt den mörka chokladen blev av allt större intresse. Ett stort hälsointresse, uppväxten med jordbruk och intresset av goda, naturliga ingredienser ligger i grunden. Chokladen började ta mer tid i verksamheten och 2006 registrerades Beriksson Import & Choklad. 

Det första varumärket som företaget fokuserade på var och Gardini di l´Artigiano och det finns fortfarande kvar i portföljen och ligger oss varmt om hjärtat, genom de goda produkterna och samarbetet. Under åren har familjen alltid varit med i beslut och stöttande. Vi är en "famiglia" som gör allt för varandra och det kanske har gjort att vår passion för det livliga Italien och dess godsaker är än starkare. Sedan starten har sortimentet utökats med olika typer av biscotti, kaffe, pasta, balsamvinäger, oljor, drycker, lakrits. Men vi har även lämnat absolutismen till Italien och numera hittar du varor från Europas alla hörn inklusive regionala produkter från Sverige såklart.

"Vi är ständigt på jakt efter nya produkter och upplevelser av hög kvalitet med en genuin känsla, som är hantverksmannamässigt producerade."

Vi levererar noga utvalda gourmetprodukter från områden där de mest delikata råvarorna odlas och kunskapen att förädla dem är stor. En del av vårt sortiment är Ekologiskt, Fairtrade, Rainforest alliancemärkt och vi har även produkter som är producerade enligt Slow foods principer och som är biodynamiskt odlade. I vårt sortiment finner du lakrits från Kalabrien som är känt för sin höga kvalitet på lakrits. Vi marknadsför även chokladprodukter med ursprungsskyddade hasselnötter (Tonda da gentile ) från Piemonte, grön matcha-techoklad, balsamico från Modena, kaffe från Rom. Vi är din kvalitetsgarant när du väljer dina varor.

Vi på Beriksson är Elisabeth Erichsen, ängeln från Trollhättan och en klippa i företaget. Den driftige Benny Eriksson som är den oförtröttlige optimisten och lagkapten i gänget. Marknadsföring och varumärkesfrågor står Markus Eriksson för.

 

Sociala medier

Facebook: BerikssonSweden

Instagram: BerikssonSweden

Pinterest: BerikssonSweden

När du nämner oss i sociala medier, använd gärna dig gärna av #Beriksson

 

 

Adress och kontaktuppgifter

Beriksson AB

Montörvägen 2

461 37 Trollhättan

Organisatiosnummer 559043-2612

 

+46520-82007 ( Kontor / Office )

 

Lägg din beställning på:

order(at)beriksson.se

Allmän information och förfrågningar

info(at)beriksson.se

Leveranser

elisabeth(at)beriksson.se

Service-, designutveckling och marknadsföring

markus(at)beriksson.se

Affärsutveckling

linda(at)beriksson.se

Ekonomifrågor 

eva(at)beriksson.se

Webshop

info(at)beriksson.se

Provningar

benny(at)beriksson.se

VD och Team-ledare

benny(at)beriksson.se