Nyskapande chokladsmaker

Choklad med Pho-kryddor, Karl Johansvamp, salt & peppar och fylld mango cheesecake. Vi har fått in många nya spännande chokladsmaker men missa för all del inte våra klassiska innovativa chokladsmaker som olivolja och havssalt. Utmana smaksinnet?

  

Nyhet – Peppar & en nypa salt

Längs med de grönskande stigarna och ur den rödaktiga jorden i provinsen Dak Lak, har Marou funnit färska kakaofrukter och peppar. Njut av en läcker kombination av nötig kakao och aromatisk vitpeppar, med en nypa havssalt för en perfekt smakbalans.

Smakprofil: Nötig kakao, Kryddiga pepparkorn med en touch av salt.

Kakao och vitpeppar från provinsen Dak Lak.

Kakaohalt: 66 %.

Vikt: 80 och 24 gram.

 

Läs mer om Marou.

  

 

Nyhet – Special Edition PHO–kryddor

Marou presenterar en ny special editionchoklad för att fira deras 10-årsjubileum som vietnamesiska kakaojägare. Vad är väl då mer passande då än en choklad med PHO-kryddor; En varm och balanserad mix av kardemumma, stjärnanis, koriander, kanel och kryddnejlika, tillsammans med chokladen uppstår ett stort spektrum av smaker. 

PHO är en kryddig nudelrätt som från början härstammar från norra Vietnam men som idag är en klassiker i hela landet och har blivit en populär rätt långt utanför landets gränser.

Njut av en kryddig och fyllig choklad från Vietnam. 

Förvaras torrt och svalt

80 gram. 

 

Läs mer om Marou.

 

 

Porcini – Mörk choklad med Karl Johansvamp

Karl Johansvampen blir en perfekt smakpartner med kakaon från Dominikanska Republiken och resultatet är en mild hasselnötsliknande smak med en mjuk och krämig textur. 

67 % kakaohalt.

 

Botaniskt namn: Boletus Edulis 

Kakaon kommer från småskaliga odlande kakaobönder på Dominikanska Republiken i Duarte-provinsen. Den färskplockade kakaon fermenterrs i 5-6 dagar för satt sedan torka 10 dagar i solen.

 

50 gram. 

 

Läs mer om Standout Chocolate.

 

Creamy Mango Cheesecake Crumble

Den gyllengula chokladen bjuder på en mjukt krämig och syrlig mangofyllning med små krispiga kolabitar. 

Len, krämig och krispig. Allt gott samlat i en chokladkaka.

Måste en chokladkaka vara brun och smaka kakao? Den frågan ställde vi oss när vi började projektet. Vi experimenterade med färger, smaker, konsistenser och några av influenserna som dök upp var bakverk och glass. Resultatet är ett smaskigt recept på en fruktig cheesecakeliknande chokladkreation som vi tog fram tillsammans med Jean-Christophe på Millésime Chocolat. Vi hoppas att du gillar den!

Kakaohalt: 30 %

Ursprung: Haiti

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

 

 

70 gram.

 

Läs mer om Millésime Chocolat.

 

Granskott

Frisk smak av granskott möter chokladens toner av röda druvor, katrinplommon och honung.

66 % kakaohalt

 

Granskotten handplockas under våren i den ekocertifierade skogen på Högtorps gård. De torkas under en långsam procedur för att bevara så mycket av smaken som möjligt.

Kakaon kommer från småskaliga odlande kakaobönder på Dominikanska Republiken. Den färskplockade kakaon fermenteras max 6 timmar efter skörd. Kakaon fermenteras sedan i 5-6 dagar för satt sedan torka i solen.

 

50 gram.

 

Läs mer om Standout Chocolate.

 

Vildpeppar – Mörk choklad

Prisbelönt på International Organic Awards – silver 2020.

Madagaskarkakaon bjuder på noter av kaffe, kryddor och andra dofter som kommer från omgivningarna av plantagen. Peppar blandas ut i den krämiga chokladen för en perfekt smakbalans.

Ambanja, regionen som ligger mellan havet och bergen; Området kallas också Sambirano, ett namn som det fått från floden med samma namn. Längs med floden förekommer en mängd av grödor som kaffe, kryddor mm

 

Kakaohalt: 75 %

Ursprung: Madagaskar.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

 

70 gram. 

 

Läs mer om Millésime Chocolat.

38 % med olivolja från Brisghello och Cerviasalt

En extra krämig mjölkchoklad med fyllig vaniljdoft som smälter lätt på tungan och för med sig både fruktighet och ett pepprigt bett från olivoljan.. Innehåller 1 % havssalt.

50 och 5 gram.

  

Läs mer om Gardini.

 

 

Kakaoknäck – Mörk mjölkchoklad

En choklad som ger utsökta blommiga aromer, noter av frukt såsom aprikos och plommon och härlig kakaokrokant-krisp. Smaken avslutas av en touch av caramel. Detta är som en krokantig nougat men utan nötter i receptet.

Denna utsökta kakao skördas av Maya-bönder i hjärtat av regionerna Cahabon och Lachua´. Kakaon som växer i urgamla Maya-områden ger chokladen utsökta arom av blommor men även frukt, såsom plommon och aprikos. Smaken rundas av med en touch av caramel.

 

Kakaohalt: 50 %

Ursprung: Guatemala.

 

70 gram. 

 

Läs mer om Millésime Chocolat.

 

 

Ginpraliner med havssalt

Gardini har samarbetat med hantverksgin-företaget Gin Primo. Njut av en hantverksprodukt dubbelt upp, 9 praliner med krämig ginfyllning med havssalt och ett mörkt chokladtäcke.

9 praliner / 80 gram.

 

Läs mer om Gardini.

 

 

 

Tryffel med jordnöt, salt och kola

I denna smakexplosion har de kombinerat saltade jordnötter med en fyllig kolatryffel. Avnjut som den är eller till en smakrik öl. Kanske är det den mest spännande tryffeln som La Perla har skapat hittills. 

Läs mer om La Perla.

 

 

 

Lakritstryffel med hasselnöt och salt

Vi har tagit fram en tryffel tillsammans med La Perla med en smak som många här uppe i Norden är lite extra förtjusta i. 

Njut av en mjuk tryffel med vit choklad, hasselnötter, en touch av salt och en fyllig lakritssmak som stannar kvar hos dig länge. Tryffeln är god på egen hand, i kombination med ditt favoritkaffe eller en smakrik öl. 

 

 

Läs mer om La Perla.

 

 

 

 

Popcorntryffel

Popcorn och tryffel i ett i en lekfull pyramidsask. Njut av len tryffel med små krispiga popcornbitar.

100 gram.

 

Läs mer om Mathez.

 

 

 

 

Gianduja salata

En prisbelönt mörk gianduja-nötchoklad med det mjuka saltet från Cervia. Innehåller 1 % havssalt. 100 gram.

Mörkt jordig kakaodoft med muskot och nejlika i bakgrunden. I munnen exploderar hasselnötterna och får en extra smakdimension av havssaltet som också rundar av bitterheten i chokladen. En ljuvlig partner till Arabica-kaffe och äldre Cognacssorter, men också överraskande god till ett sött mousserande muskat-vin, en nötig brown ale eller det portugisiska starkvinet Moscatel de Setúbal.

100 g. 

Läs mer om Gardini.