Närproducerat

Vi jobbar idag med producenter från olika delar av världen. Men vi är väldigt glada att vi även har möjligheten att samarbeta med duktiga producenter som gör goda produkter i Sverige. Här finner du våra närproducerande vänner. 

 

Assarebo Gård

När vi på Assarebo gård insåg att honungsbina på vår jord drastiskt minskade bestämde vi oss för att de skulle få en fristad på vår gård. Vi gick en kurs och skaffade vårt första bisamhälle 2015. Fascinationen för bin och deras fantastiska liv växte och nu har vi flera bisamhällen. Assarebo gård är en familjegård utanför Trollhättan som har drivit jordbruk på platsen sedan tidigt 1700-tal. I dag sköts det om av Beriksson-Eva och hennes syster Åsa. Honungen produceras i väldigt liten skala. 

Läs mer om Assarebo Gård.

 

 

 

 

Oscarsson Lakrits

Vägen fram till Oscarsson lakrits kan tyckas spretig men har ändå någon slags linje. Det stora intresset för det goda i livet har alltid funnits där inom familjen. Så efter många år med forskning och utbildning inom det konstnärliga området, professionell trollkarl och som kaféägare på Österlén så sadlade Sven Oscarsson med familj om till att fördjupa sig i lakritsens underbara värld.

För Sven Yngve har det alltid varit viktigt att skapa produkter som de själva tycker om. För att kunna ge en garanti på utmärkt kvalitet och smak. Oscarsson lakrits produceras med mycket lakritskärlek i Malmö. Hoppas du gillar den lika mycket som vi gör. 

Läs mer om Oscarsson Lakrits.

 

Resville Mathantverk

År 2011 startade Peter att experimentera med bär, frukt och grönsaker på familjens gamla gård i Resville, Skaraborg. Hans ambition är att skapa produkter med unik smak, kvalitet och identitet.

  

Med varsam hand förädlar idag Peter högklassiga råvaror till smakhantverk som endast innehåller naturliga råvaror som går att spåra. De allra flesta råvarorna är rättvisemärkta, ekologiska och ursprungsmärkta. Exempelvis är sockret kravmärkt medan honungen är från Peters egna trädgård. Resvilles produkter har flertalet gånger vunnit priser i SM i mathantverk. Missa inte den härliga marmeladen, curden och honungen till te-partyt. 

Läs mer om Resville Mathantverk.

 

 

Standout Chocolate


 

 

Standout Chocolate söker upp kakaobönor från småskaligt odlande bönder i olika delar av tropikerna i strävan att upptäcka goda och spännande smakursprung. Den ekologiska chokladen produceras From Bean to Bar i Göteborg. Du finner tre serier: Nordic Nature med smaker från den Nordiska floran och faunan, Mörk mjölkchoklad och Single Origin.

 

Läs mer om Standout Chocolate.

 

 

Stockuts Livsmedelsförädling

Anneli och Peter på Stockut's har jobbat med närproducerade produkter sedan 1996. Stockut's livsmedelsförädlingar AB är ett familjeföretag i Tidaholms kommun. De förädlar utvalda närodlade råvaror. Sortimentet utvecklas och tillagas enligt gammaldags recept.

 

Läs mer om Stockuts Livsmedelsförädling.