Karma Cola Foundation

Karma Cola Foundations syfte är att stötta cola-böndernas samhällen i Sierra Leone för att ge dem möjlighet att skapa en bättre framtid. 1 % av av försäljningen för varje dryck i Karma Drinks-familjen går tillbaka till byborna i Sierra Leone, som odlar colanötterna till Karma Cola (förutom själva intäkten för råvarorna). Dessa pengarna som går tillbaka till byborna från Karma Colas stiftelse är öronmärkta för att möjliggöra social och ekonomisk utveckling i byarna där råvarorna kommer från.

 

Vad uppnådde Karma Cola Foundation 2020?

Under 2020 såg Karma Drinks till att:
133 flickor fick stipendier vilket gav dem möjlighet till en skolgång;
Det byggdes 3 klassrum och 3 nya lärare utbildades och anställdes.
8 samhällen kunde mötas genom att bygga ytterligare 2 broar, 2 vägar och 2 mötesplatser.
Förse alla 2000 byborna med Coronautbildning.

 

 

Vad har Karma Cola Foundation uppnått hittills?

Hittills har denna stiftelse bekostat åtta lärare som undervisar 614 barn; hälsovård för 2000 bybor; återskapande av 150 skogsfarmar och mycket mer.

    

 

Karma Supporting Women

Undersökningar visar en av de bästa sätten att hjälpa ett samhälle att utvecklas är att stötta och utbilda kvinnor; Samtidigt är det en av världens mest effektiva verktyg att bekämpa klimatförändringar. Därför utbildar Karma Drinks kvinnor från de bondesamhällen som odlar colabönor i Tiwai, Sierra Leone och hjälper dem att få en utbildning och stöttar dem i ledarskapsroller. Läs mer här.

 

 

Vad är Colanöt? 

Kolanöten är ett bitter-sött frö från en tropisk frukt. Den innehåller koffein och tuggas i sociala sammanhang, såsom i ceremonier, för att välkomna gäster och nöten är en symbol för vänskap.

Kolanöten användes ursprungligen i koladrycker, men trots att det säljs ungefär 1,9 miljarder coladrycker varje dag, så har det knappt existerat någon försäljning av kolanöt. Därför har det också varit omöjligt för Karma Cola att köpa Fairtradecertifierade kolanötter. Det har helt enkelt knappt existerat någon kolanötmarknad. Istället har företaget själva fått ta kontakten och startat direkthandel (Direct Trade) med invånarna i byn Boma i Pujehun i Sierra Leone och de har också skapat Karma Cola Foundation.

Förutom att ge odlarna bra betalt för råvarorna så får de nu även 2 cent extra per såld kolaflaska. Från starten 2012 och tom 2015, har denna bonusen gett dem 75,000 US dollar, en ny brunn,

en bro, en ny produktionsanläggning, en butik där de kan sälja sina råvaror och det ger dem möjlighet att skicka 50 flickor till skola varje år. Karma Cola ämnar att hjälpa byn att bygga upp infrastruktur så att de kan skapa en hållbar framtid.