Glögg

Resvilles glögg har på kort tid blivit vida omtalat. Med ett stort kvalitetsfokus och lika stor experimentlusta så får han nya smaker och kombinationer att kännas så självklart.

 

 

Resville Mathantverk – Lingon & enbärsglögg

Resville Mathantverk ville göra en lite fränare glögg med rötterna i den svenska skogen- beskan från lingonen och toppad med tuff enbärssmak. En lite strävare glögg än de andra saftglöggarna i vårt sortiment. Här passar nog lite gin in för att ytterligare förstärka enbärskänslan, eller varför inte lite genever? Men passar givetvis bäst som alkoholfri.

Ingredienser: Råsaft av lingon, vatten, socker, glöggkryddor
Öppnad flaska kylvara, max +8° C

50 cl

 

 

 

Resville Mathantverk – Rabarberglögg

I Resvilles rabarberglögg samsas traditionella glöggkryddor med extra mycket kanel och Madagaskarvanilj. Detta är en mild och lite inställsam glögg tack vare den mjuka vaniljsmaken. Värm den försiktigt och och avnjut den så som du önskar dricka din glögg. Du kan ge glöggen ytterligare styrka och fyllighet genom att tillsätta 1 del mörk rom till 3 delar Rabarberglögg.  

Ingredienser: Kallpressad råsaft av rabarber (Canada Red), vatten, kravsocker, glöggkryddor och vanilj.
Öppnad flaska kylvara, max +8° C

50 cl.

 

 

 

 

Resville Mathantverk – Jordgubb- och lakritsglögg

Ingredienser: Kallpressad råsaft av jordgubb (Polka), vatten, kravsocker, glöggkryddor och lakrits.
Öppnad flaska kylvara, max +8° C

50 cl.

 

 

 

 

 

Resville Mathantverk – Aroniaglögg

Aronians sträva kvalité tillsammans med traditionella glöggkryddor och rikligt med fikon, kan kanske bli en ny favorit? Mörk rom tycker jag är gott att blanda med.

Ingredienser: Råsaft av aronia, vatten, socker, fikon, glöggkryddor

Öppnad flaska kylvara, max +8° C

50 cl.

 

 

 

 

"Nu räcker inte superlativen till. Jag är så galet förtjust i den här rabarberglöggen. Den godaste alkoholfria någonsin. Är man tokig i hemmagjord rabarbersaft så är det liksom kört. Resville har bara adderat lite glöggkryddor och därmed skapat en glögg med skön vuxensmak. Det drar lite i munnen när man dricker den. Inget sötsliskigt här."

Text och bild kommer från mat och upplevelsebloggen Spot and Tell. Läs hennes recension genom att klicka här. 

  

Läs mer om Resville Matahantverk.

 

 

 

 

Stockuts – Kungslenaglögg

Glögg eller Glödig som den hette förr, brygger Stockus enligt vårt gamla
familjerecept. Glöggen har lagrats och vårdats under minst ett år för att få den mognad och smaksom gör den så unik.
Ingredienser: Druvsaft, socker, kanel, nejlika, kardemumma, pomerans, citronsyra, E202, E211. 

50 cl.

 

Läs mer om Stockuts.