Höstinspiration

 

Rävar och höstlöv
Mjölkchoklad i vackra motiv. Rävarna och höstlöven kommer blandade i samma förpackning. 

Ingredienser: socker, helmjölkpulver, kakaosmör, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.
Kan inneh
ålla spår av nötter. 

8 gram.

Läs mer om Majani.

 

Halloween-cremino

Cremino med roliga halloween-motiv. Med hasselnöt och mandel. Det är samma innehåll som i den vita Fiat-creminon med de 4 creminolagren.

Utsökt krämig hasselnöt- och mandelnougat med 4 lager. Ingen mjölk i receptet.

Hasselnötter: 22 %
Mandel: 21 %
Kakaohalt: 14 %

Ingredienser: socker, hasselnötter (22 %)mandel (21 %), kakaosmör, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.

10,13 gram.

Läs mer om Majani.

 

Nyhet – Tryffelpåsar i tre smaker

De fina tryffelpåsarna med popcorn och cookies har varit så populära under våren så nu lanserar vi en tredje smak: naturell tryffel. Tryffeln i dessa påsar är lite mindre än de är i vanliga fall. Ca 6-7 tryfflar får du i en påse, ett perfekt format för en utflykt eller kanske biokväll?

35 gram per påse.

Tryffel – naturell

Ingredienser: vegetabiliska fetter (kokos, palmkärneolja*), socker, fettreducerat kakaopulver, vasslepulver, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin. *Palmkärneoljan som används till denna produkt är köpta enligt RSPO:s regelverk.

  

Läs mer om Mathez.

 

 

Popcorntryffel i pyramidask

Popcorn och tryffel i ett i en lekfull pyramidsask. Njut av len tryffel med små krispiga popcornbitar.

100 gram.

Läs mer om Mathez.

 

 

 

 

 

 

Cointreau X Mathez 

Mjuk och krämig tryffel med rund kakaosmak, en trevlig apelsinig likörsmak som är den ikoniska producenten Cointreaus signum.

Ingredienser: vegetabiliska fetter (kokos, palmkärneolja*), socker, fettreducerat kakaopulver, vasslepulver, Cointreau 5 %, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, *Palmkärnoljan som används till denna produkt är införskaffade enligt RSPO.s regelverk.

Kan innehålla spår av mandel, hasselnöt, pistage, ägg och gluten.

100 gram.

Cointreau finns även i 500 grams burk och i lösvikt.

Läs mer om Mathez.

 

  


Rocher

En ny typ av tryffel från Mathez. Chokladdoppad tryffel med hasselnötskrisp. Välj mellan

Mjölkchoklad 

Tryffel med hasselnötter doppade i mörk choklad.

Vegetabiliskt fett (kokos, palmkärneolja), mjölkchoklad 27,6 % (socker,mjölk-pulver, kakaosmör, kakaomassa, vasslepulver, emulgeringsmedel: sojalecitin och E476, arom: naturlig vanilj), socker, fetttreducerat kakaopulver, karamelliserade hasselnötter 6,6 %, (hasselnötter, socker), vasslepulver, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom.

Lösvikt 1000 g – Ca 10 gram/st

 

Läs mer om Mathez. 

Mörk choklad

Tryffel med hasselnötter doppade i mörk choklad.

vegetabiliskt fett (kokos- palmkärneolja), mörk choklad 27,6 % (kakaomassa, socker, emulgeringsmedel: sojalecitin), socker, fettreducerat kakaopulver, karamelliserade hasselnötter 6,6 % (hasselnötter, socker), vasslepulver, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, arom.

Lösvikt 1000 g – Ca 10 gram/st

 Läs mer om Mathez.

Hasselnötskrisp

Mjuk och krämig tryffel med rund kakaosmak med krispiga hasselnötsbitar i presentförpackning. 

IngredienserVegetabiliska fetter (kokos-, palmkärneolja*), sockerfettreducerat kakaopulver, vasslepulverkaramelliserade hasselnötsbitar 6 %, (hasselnöttersocker), kakaopulveremulgeringsmedel: sojalecitinaromämnen. *RSPO certifierad palmkärneolja.

Kan innehålla spår av gluten, mandelägg och pistage. OBS värmekänslig.

250 gram.

Läs mer om Mathez.

Nyhet kommer inom kort

 Läs mer om La Perla.

 

 

Nyhet: Moka – Chokladtryffel med Arabica-kaffe, hasselnöt och krisp

Älskar du kaffe och choklad? Då har du hittat rätt: La Perlas senaste tryffelnyhet är en mjuk mörk chokladtryffel med Arabicakaffe, krispiga hasselnötsbitar och riskrisp.

hasselnötshalt: 30 %

kaffehalt: 6 %

hasselnötter från Piemonte

 

Dryckestips

La Perla Mokas mustiga kaffetoner är underbara tillsammans med ett portvin i ruby-stil där rostade toner av kaffe och kakao får sällskap av syltiga mörka bär.

 

Ingredienser: kakaomassa, hasselnötter, socker, kaffe, kakaosmör, krokant (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, rapsolja, pulver av bambufiber, sojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, naturlig vanilj), cappuccinokrisp (mjölkpulver, socker, maltodextrin, kaffe, potatisstärkelse), kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vanilj, aromer.

Glutenfri. Kan innehålla spår av jordnöt, ägg och andra nötter. 

 

Ca 15 gram.

 Läs mer om La Perla.  

 

 

Tryffel med jordnöt, salt och kola

I denna smakexplosion har de kombinerat saltade jordnötter med en fyllig kolatryffel. Avnjut som den är eller till en smakrik öl. Kanske är det den mest spännande tryffeln som La Perla har skapat hittills.

Ingredienser: jordnötter (30 %), mjölkpulver, socker, kakaosmör, krispiga bitar (rismjöl, socker, majsstärkelse, majsmjöl, solrosolja, pulver av bambufibersojamjöl, emulgeringsmedel: sojalecitin, salt, karamelliserat socker, kakaopulver, arom: naturlig vanilj, mjölksocker, salt från Cervia (0,9%), emulgeringsmedel: sojalecitin, arom: naturlig vanilj. 

Kan innehålla spår av ägg och andra nötter. Glutenfri.

 

Dryckestips

La Perla Arachide Salata är fantastiskt god ihop med lagrade spritsorter såsom bourbon eller cognac.

 

 Läs mer om La Perla. 

 

 

 

 

Granellati Pistacchi  – len hasselnöt-nougat med pistagebitar

Hasselnötter: 19 %
Pistage:14 %
Kakaohalt: 17 %

Ingredienser: socker, hasselnötter (19 %)helmjölkspulver, kakaosmör, pistage (14%), emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.
Kan innehålla spår av andra nötter.

 

Läs mer om Majani Fiat. 

 

 

Kaffe: För javaälskaren

Föreställ dig doften av nymalda kaffebönor, ihop med smaken av syrlig och krämig choklad. Perfekt för alla kaffeälskare, för den som behöver en eftermiddags-kick, eller för den som bara vill unna sig något riktigt gott. Och unna sig, det bör man - inte sant?

Ingredienser: Kakaomassa*, Kakaosmör*, Kokossocker*, Kaffe*.

*ekologiskt certifierad ingrediens

50 g.

 

Läs mer om Wermlandschoklad.

 

Kardemumma: En kryddig kick

För alla fika-fantaster out there. För alla er som älskar choklad. Med smak av kardemumma är denna choklad det bästa av två världar. Med kryddiga kardemumman som bryter av mot den lena och mörka kakaon skapas ren chokladmagi.

Ingredienser: Kakaomassa*, kakaosmör*, kokossocker*, kardemumma*.

*ekologiskt certifierad ingrediens

50 g.

Läs mer om Wermlandschoklad.

 

Mullbär & Vanilj: En sammetslen godbit

Gjord på soltorkade mullbär och Bourboun-vanilj från Madagaskar är denna choklad lika smakrik som den är beroendeframkallande... Med sin kolaliknande ton gifter sig detta superbär utmärkt med den mörka chokladen, och är nästintill omöjligt att bara äta en bit av. Och eftersom ”more is more” har vi dessutom strösslat lite extra mullbär på toppen av varje chokladkaka. 

Ingredienser: Kakao* (kakaomassa*, kakaosmör*), kokossocker*, mullbär*, bourbonvanilj*

*ekologiskt certifierad ingrediens

50 g.

Läs mer om Wermlandschoklad.

 

 

Hasselnötter täckt av mjölkchoklad med torronesmak

Knapriga hasselnötter täckt av ett lager mjölkchoklad med mjuk torronenougatsmak.
Ingredienser: Mjölkchoklad (77%), (socker, helmjölkspulver, kakaosmör, kakaomassa. Emulgeringsmedel: sojalecitin. Naturlig vaniljarom), hasselnöt (22 %), naturlig nougatarom. Ytbehandlingsmedel: akaciagummi, shellack.

Kan innehålla spår av jordnöt. Markerad text tydliggör allergener. Glutenfri

150 g.

Läs mer om Sorelle Nurzia. 

Hasselnötter täckt av mörk choklad

Knapriga hasselnötter täckt av ett lager mörk choklad.

Ingredienser: mörk choklad (77 %) (kakaomassa, socker, kakaosmör. Emulgeringsmedel: sojalecitin (ej GMO). Naturlig vaniljarom), rostad hasselnöt (22 %), ytbehandlingsmedel: akaciagummi, shellack. Innehåller mjölk och produkter med mjölkbas (laktos).

Kan innehålla spår av andra nötter, jordnöt, mandel och pistage. Glutenfri.

150 g.

Läs mer om Sorelle Nurzia. 

 

 

Mörk mjölkchoklad med kokosmjölk 55 % kakaohalt

Ett grönskande tak av kokospalmer skimrar över Mekongdeltat i provinsen Ben Tre. Under grenverket frodas Trinitariokakao-bönorna, i skuggan av kokosnötterna som uppskattas för dess sötma. Tillsammans skapar kakaon och kokosmjölken en enastående laktosfri mjölkchoklad med smak av kola och kassiakanel, som dröjer sig kvar länge.

 

Chokladen vann pris på Academy of Chocolate Awards 2017 och samma år blev de även prisbelönta på Great Taste Awards.

 

Doft: Mjukt kryddig med aromatiska kokos- och vaniljtoner i bakgrunden 

Smak: Mild, krämig med bränt socker och en lätt blommighet som får sällskap av fylliga kokosnoter, kola och kassiakanel  

 

Avnjut till drycker som:

Rom – Ex. Plantation 20th Anniversary XO Barbados

Whisky – Ex. Tullamore Dew 12 Yrs

Calvados – Ex. Lecompte 12 Ans

 

Kakaohalt: 55 % 

Kakaosort: Trinitario

 

Vikt: 80 och 24 gram.

Ingredienser: Kakaobönor och kakaosmör (55 %), rörsocker (27 %), kokosnöt-mjölkpulver (18 %).

Soja-, gluten-, nöt- och mjölkfri.

 

Läs mer om Marou. 

 

  

Lam Dong: Arabicakaffe + Trinitariokakao

Marou är stolta att presentera Quangs kaffe i sin choklad, Quang gör för kaffescenen vad Marou gör för den vietnamesiska chokladen, lyfter fram några av de bästa bönorna och gör dem kända för världen.
 
Chokladen vann pris på International Chocolate Awards 2018 och samma år blev de även prisbelönta på Great Taste Awards.
 

Doft: Tydliga toner av rostade kaffebönor tillsammans med söt lakrits och en diskret nötighet

Smak: Mjukt fruktiga kakaonoter, plommon och körsbär blandas med mörkrostat kaffe, lakrits och mandel.  

 

Avnjut till drycker som:

Öl (Stout) –Dugges Cocoa Cacao Imperial Chocolate Stout

Amaretto-likör

Vietnamesiskt kaffe med söt kondenserad mjölk


 
Kakaohalt: 64 %
 
Kakaosort: Trinitario
 
Kaffesort: Arabica
 
 
Vikt: 80 och 24 gram.

Ingredienser: Kakaobönor och kakaosmör 64 %, rörsocker, Arabicakaffe (4 %). 

Soja-, gluten-, nöt- och mjölkfri.

 

Chokladen Lam Dong Coffee kombinerar Trinitariokakao och Arabicakaffe från provinsen Lam Dong. Kakaon odlas och fermenteras av Herr Doai, vars farm ligger nära staden Madagui på 350 meters höjd över havet, ca 2 timmars resväg från Dalat. Området passar utmärkt för att odla kakao, med dess näringsrika vulkaniska jord och lågt belägna berg som är täckta av en tät djungelvegetation.

Den ädla kaffebönan Arabica introducerades i Dalat av fransmännen i början på 1900-talet och odlades framförallt av ett fåtal etniska minoritetsgrupper som bodde i högländerna. Arabica växer och smakar som bäst då den odlas på hög höjd vilket gör Dalat med sina 1500 m över havet en utmärkt ort för kaffeplantage. Fransoserna gjorde Dalat till en resort-stad för dom som ville fly den tropiska hettan i lågländerna. Här spenderade de dagarna med golfrundor eller tigerjakt i de grönskande skogarna. I dag är Dalat en livfull stad som är mest känd för sitt kaffe, grönsaksodlingar och röda frukter.

Marou köper kaffebönor från den bästa rostaren i Dalat. LaViet Coffee skapades av Quang Tran som inspirerades av den växande internationella specialkaffescenen och han bestämde sig för att agera lokalt. Hans mål var att höja kvalitet och standard på vietnams Arabica-bönor genom att förbättra metoder och utrustning på odlingarna. Han ville stötta lokala odlare så att de på sikt skulle kunna få mer betalt för sina råvaror. I dag finner du utmärkta Arabicabönor i Vietnam. De har en fin fruktighet och en rund smak, som nu också får höga betyg av kaffeexperter runtom i världen.

Läs mer om Marou. 

 

 

Kalamondin + Tien Giang

I Vietnam kallas de Kumquats medan de på andra platser heter Kalamondin; Vi kallar dem delikata. De små citrusarna växer i de frodiga gröna trädgårdarna i provinsen Tien Giang. Fruktens mjuka sötma förstärker de varma kryddiga noterna i vår prisbelönta Tien Giang-choklad.

Ingredienser: kakaobönor 60 %, rörsocker 30 %, kakaosmör 8 %, torkad grön Kalamondin 2 %.

Kakaohalt: minst 68 %

 Vikt: 80 och 24 gram. 

 

Läs mer om Marou. 

 

 

Lakrits med en touch av äpplekaka

Njut av en fyllig kanelsmak, äpplebit, vaniljig vit choklad och en kärna av mild sötlakritssmak.
Det är en kärna av sötlakrits med vit chokladdragering med äpplebit och sedan rullad i kanel.


Ingredienser: 58 % vit choklad (socker, mjölkpulver, kakaomassa, kakaosmör, vasslepulver), emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom,  40 % lakrits (melass, vetemjöl (gluten), socker, salmiak, lakritsrotsextrakt, rapsolja, frystorkat naturligt äpple, kanel.

Kan innehålla spår av mandel och nötter.

150 gram.

 

Läs mer om Oscarsson Lakrits. 

 

 

Choklad och salmiak 

Sötlakrits som dragerats med mjölkchoklad av bästa kvalitet och som avslutning rullats i salmiakpulver.

Ingredienser: 30% Lakrits( melass, VETEMJÖL, socker, salmiak, lakritsextrakt), 67% mjölkchoklad ( socker, MJÖLKPULVER, kakaomassa, kakaosmör, VASSLE, emulgeringsmedel (SOJALECITIN), naturlig vaniljarom), salmiak, glukossirap, ytbehandlingsmedel (gummi arabicum, dextros)

Kan innehålla spår av mandel och nötter

150 gram.

Läs mer om Oscarsson Lakrits

 

 

 

Tryffel och rosmarin – Djävulskt flirtiga smaker

Färska aromatiska rosmarinkvistar kombineras med en touch av den vilda, jordigt dekadenta svarta sommartryffeln och blir en unik snacksupplevelse. (vegansk)

Ingredienser: Potatis, solrosolja, socker, svampextrakt, salt, rismjöl, lök, jästextrakt, naturliga aromämnen, rosmarin, vitlökspulver, timjan, surhetsreglerande medel: citronsyra, vitpeppar, torkat svart tryffelpulver.

Glutenfri, MSG-fri och laktosfri.

Förpackad i en skyddad atmosfär. Förvaras torrt och svalt.

Finns i 40 grams och 150 grams påse.

 

Läs mer om Savoursmiths.

 

  

Bubbly & Serrano Chili – Bubbligt och kryddigt

Det mousserande vinets härliga bubblor accentueras med en touch havssalt och en kick från serrano-chili som plockats i bergsområden i Mexiko. Bubbelvinet i chipsen kittlar din tunga och smaken avslutas med en varm och balanserad chilismekning. (vegansk)

Ingredienser: Potatis, solrosolja, torkat mousserande vin, rismjöl, socker, havssalt, torkat Chardonnay (vitt vin), torkad ättika, jästextrakt, surhetsreglerande medel: bikarbonat, vinsyra. Cayennechili, Serranochili, naturligt aromämne, lök, röd paprika.

Glutenfri, MSG-fri och laktosfri.

Förpackad i en skyddad atmosfär. Förvaras torrt och svalt.

Finns i 40 grams och 150 grams påse.

  

Läs mer om Savoursmiths.

 

 

 

Buffalo Hot Sauce – en favorit hos chilifantasterna

En stark och smakrik sås gjord på en blandning av fermenterad jalapeño- och habanerochili, riktigt smör och mycket vinäger. En sås med sting – passar bra till grillat och till fredagsburriton eller blanda ut med majonäs och använd som dipp. 

#Realsauce – Styrka 6/10

Ingredienser: vitvinsvinäger, fermenterad röd jalapeño (29%), vitlök, osaltat smör (mjölk), Tamari (vatten, sojabönor, salt, ättika), fermenterad habanero, havssalt. Allergener är fetmarkerade.

150 ml.  

Läs mer om Sauce Shop

 

 

Amarillo Hot Sauce – Begränsad tillgång

Aji Amarillo är känd för sin fruktiga, bäraktiga smak och vackra orange färg. Den är en viktig del i det peruanska köket och beskrivs som att ”den smakar som solsken”. Denna sås har en subtil hetta och en unik fruktighet som få tidigare har stött på. Upptäck Aji Amarillo.

Amarillo finns i begränsad tillgång på grund av begränsad tillgång till den peruanska amarillo-chilin.

#Realsauce – Styrka 4/10

Ingredienser: vitvinsvinäger, fermenterad Aji amarillo (40%), havssalt.

150 ml.

Läs mer om Sauce Shop