Hur blandar du den perfekta drickchokladen?

Chokladbitar, klubbor, tryffel eller kakaopulver? Det finns flera sätt att blanda drickchoklad. Som regel är det lite enklare att blanda ut en drickchoklad med en chokladbit snarare än pulver. Men det är lite av en smaksak. Vilken är ditt favorit?

 

 

Nyhet – Drickchoklad

 

En unik drickchoklad och perfekt ingrediens för en varm choklad i världsklass; Men den är även utmärkt att använda för att göra bakverk och glass.

Innehåller mer kakao än chokladcouvertyr, och har en kraftig arom och fyllig smak. En bra och lättarbetad produkt som inte behöver så mycket förberedelse, oavsett om du är en professionell konditor eller ambitiös hemmakock.

Innehåller små 15 gramsbitar som är enkla att använda.

 

Recept för en kopp drickchoklad (200 ml)

200 ml mjölk

30-45 g (2-3 bitar) Marouchoklad

Ca 16 g socker


Gör såhär

1 värm mjölk i en kastrull och ta bort den från plattan innan det börjar koka.

2 Lägg chokladen i den varma mjölken

3 Rör om med en visp tills chokladen har smält.

4 (Vid låg värme) Vispa hela tiden och låt chokladmjölken sjuda lätt (ca 2 min).

5 Servera i en kopp, tillsätt socker och njut!

 

Ingredienser: kakaonibs 71 %, rörsocker 15 %, kakaopulver 14 %.

Allergener: Kan innehålla spår av kokos.

Fri från soja, gluten, nötter och mjölk.

Finns i 270 grams påse och 1 kg för serveringar.

 

 

Marous kakaopulver – 100 %

Använd: ca 1 msk för 20 cl varm vätska: mjölk eller havremjölk ger lite fylligare smak men vatten går givetvis också bra. Ge lite sötma med honung eller rörsocker och krydda med exempelvis kardemumma, kanel eller ingefära om du önskar. Kanske till och med lite grädde på toppen?

Vi kan också rekommendera att ta en sked med Marous kakaocréme med cashew i drickchokladen och en tesked kakaonibs på toppen för en ännu fylligare chokladupplevelse.

Burken med 250 gram kakaopulver räcker till ca 17-18 koppar varm choklad, enligt måtten ovan.

 

Marous kakaopulver valdes till en av årets 18 bästa mat-produkter 2019 av tidningen Allt om Mat. Det innehåller 100 % kakao, är obehandlat och har därför kvar mer smakegenskaper on nyttiga ämnen från kakaon och får därför en lite rödaktig färg. 

 

Ingredienser: 100 % kakao.

Nöt-, mjölk-, gluten- och sojafri.

 

Kakaopulvret finns både i burk på 250 gram och refillpåse på 1000 gram.

Förvara torrt och svalt – ej nära någon värmekälla.

 

Läs mer om Marou här här

 

 

 

 

Drickchoklad på pinne

De fina chokladklubborna finns i vit, mjölk och mörk choklad. Du blandar ut dem i varm mjölk eller vatten.

 

Gör så här

häll upp lite varmt vatten i koppen, börja blanda chokladen och hjälp gärna till genom att trycka den lite lätt mot kanten på koppen. När du rört runt i någon halvminut, så kan du tillsätta resten av vattnet, eller om du föredrar varm mjölk, som ger en fylligare och rundare smak.

 

Vit choklad på pinne

En mildare och söt chokladklubba med god vaniljsmak.

Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom. Kakaohalt: 32 %. Innehåller mjölk och sojalecitin. Kan innehålla spår av hasselnöt.

Varje förpackning innehåller 2 chokladklubbor – totalt 50 gram.

Mjölkchoklad på pinne

En mildare choklad för de som inte vill ha chokladen så stark.

Kakaohalt: 32 %. Ingredienser: socker, kakaosmör, helmjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), äkta vaniljextrakt. Kan innehålla spår av hasselnöt.

Varje förpackning innehåller 2 chokladklubbor – totalt 50 gram.

Mörk choklad på pinne

En lite mörkare choklad att blanda ut i din dryck. Chokladen innehåller 62 % kakao, så den har en balanserad mörk chokladsmak.

Kakaohalt: 62 %. Ingredienser: kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, äkta vaniljextrakt. Innehåller sojalecitin (GMO-fri). Kan innehålla spår av hasselnötter och mjölkprotein.

Varje förpackning innehåller 2 chokladklubbor – totalt 50 gram.

 

Läs mer om Gardini.

Tryffelchoklad

För en barnsligt god chokladdryck använder du fransk tryffel från Mathez som du smälter ner i din varma dryck.

Använd 3 Mathez-tryfflar i din dryck – ca 15 cl varm dryck. Den är redan sötad, kanske vill du ha med någon smak? Varför inte använda tryffel med salt & kola eller lite chili för att få lite extra sting i den?

Läs mer om Mathez