Choklad med smak av olika drycker

Choklad med gin, whisky, rom, Sangiovesevin eller limoncello. Höstens chokladnyheter bjuder på många goda chokladvarianter smaksatt med olika drycker både i pralinform, chokladkaka och crémeform.

 

Rom – Mörk choklad

En choklad som bjuder på noter av torkad frukt och röda bär med en lätt astringens. Rom blandas sedan direkt i chokladen för att dig den perfekta smakmixen med rund romsmak med vaniljtoner.

 

Kakaobönor som odlas och skördas i Uganda i Semuliki-skogen i Bundibgyo. Kakaon erbjuder fylliga kakaonoter liksom noter av torkade och röda bär och en mjuk astringens. Kakaon odlas av 1000 lokala småbönder. Bönorna överraskar med deras delikata och aromatiska smak.

 

Kakaohalt: 75 %

Ursprung: Uganda.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, rom*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

70 gram. Finns även som 20 grammare.

Producent: Millesime Chocolat.

Läs me om Millesime Chocolat.

 

Whisky – Mörk choklad

En choklad som ger utsökta noter av torkad frukt, röda bär och en lätt astringens. Whiskeyn blandas direkt i chokladblandningen för att ge dig en balanserad och fyllig smak.

Kakaobönor som odlas och skördas i Uganda i Semuliki-skogen i Bundibgyo. Kakaon erbjuder fylliga kakaonoter liksom noter av torkade och röda bär och en mjuk astringens. Kakaon odlas av 1000 lokala småbönder. Bönorna överraskar med deras delikata och aromatiska smak.

 

Kakaohalt: 75 %

Ursprung: Uganda.

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: Kakaobönor*, rörsocker*, kakaosmör*, whisky*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

70 gram. Finns även som 20 grammare.

Producent: Millesime Chocolat.

Läs me om Millesime Chocolat.

 

DiVina

Gardini söker efter goda smaker från deras närområde när de experimenterar med chokladen. Nu har de funnit ett bärigt passitovin av Sangiovesedruvor som de kombinerar med deras fylliga mörka choklad.

Passitovin är en metod och typ av vin som görs på torkade druvor. Metoden gör att smaken blir mer koncentrerad och mer söt, vilket passar utmärkt till choklad. Det vin som de använder i chokladen är Teluccio di Poderi dal Nespoli. 

Välj mellan fylld vinchokladkaka eller vincréme.

 

 

Fylld choklad med passitovin av Sangiovesedruvor

Mörk choklad med krämig fyllning av passitovin av Sangiovesedruvor.

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, mjölkkräm, alkohol, vassle mjölk, passitovin (russinvin): “Sangiovese” 18%. Emulgeringsmedel: Sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Ursprung vin: Italien

100 gram.

Producent: Gardini.

Läs me om Gardini.

 

Chokladcréme med passitovin av Sangiovesedruvor

Experimentera med din choklad- och vincréme. Använd på ditt bakverk, på glassen, använd i matlagningen eller ät med sked direkt ur burken.

Ingredienser: Passitovin (russinvin) “Sangiovese” 30%, kakaomassa, mjölkpulver, kakaosmör, mjölkcréme, alkohol, Emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom.

Ursprungs passitovin.

150 gram. 

Producent: Gardini.

Läs me om Gardini.

 

 

Nyhet – Ginpraliner med havssalt

Gardini har samarbetat med hantverksgin-företaget Gin Primo. Njut av en hantverksprodukt dubbelt upp, 9 praliner med krämig ginfyllning med havssalt och ett mörkt chokladtäcke.

Ingredienser: Kakaomassa, socker, helmjölkspulver, destillerad Gin Primo 23%, (vatten, alkohol, destillat av aromatiska växter (enbär, ”Santolina Cenere”, citronverbena, lavendel) havssalt 43% vol) vattenfritt smör, invertsocker, glukossirap, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig vaniljarom, spirulinaextrakt, ursprung “ Gin Primo, Italien”.

Kan innehålla spår av hasselnötter

9 praliner / 80 gram.

Producent: Gardini.

Läs me om Gardini.

 

 

Cointreau X Mathez 

Mjuk och krämig tryffel med rund kakaosmak, en trevlig apelsinig likörsmak som är den ikoniska producenten Cointreaus signum.

Ingredienser: vegetabiliska fetter (kokos, palmkärneolja*), socker, fettreducerat kakaopulver, vasslepulver, Cointreau 5 %, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, *Palmkärnoljan som används till denna produkt är införskaffade enligt RSPO.s regelverk.

Kan innehålla spår av mandel, hasselnöt, pistage, ägg och gluten.

100 gram.

Cointreau finns även i 500 grams burk och i lösvikt.

Producent: Mathez.

Läs mer om Mathez.

 

 

Marc de Champagne

Mjuk och krämig tryffel med rund kakaosmak, fyllig marc de champagne och rullad i kakaopulver.

100 gram.

Producent: Mathez.

Läs mer om Mathez.

 

Whisky

Mjuk och krämig tryffel med rund kakaosmak, whisky och rullad i kakaopulver. 

100 gram.

Producent: Mathez.

Läs mer om Mathez.

Nyhet – Cremino med limoncello

Krämig cremino-nougat med hasselnöt, mandel och en frisk och fyllig smak av citrus från den klassiska italienska limoncellon.  
Citronlikören görs på solmogna Sfusato-citroner som plockas för hand längs Amalfikustens böljande sluttningar. 
Pallini Limoncello är hantverksmässigt gjord på solmogna Sfusato-citroner, som enligt gammal italiensk tradition plockas för hand längs Amalfikustens böljande sluttningar. 

Ingredienser: socker, mandel (21 %)hasselnöt (21 %), kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj, citroninfusion, naturlig arom.

Kan innehålla spår av pistagemandel. Glutenfri. 

Producent: Majani.

Läs mer om Majani.

 

 

 

Mörk chokladpralin med krämig limoncellofyllning (limoncino) 

En mörk chokladpralin med krämig och fyllig citronlikör.

Receptet innehåller inga nötter.

Ingredienser: Chokladöverdrag: mörk choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom). Kakaohalt minst 51%. Fyllning: vit choklad (socker, kakaosmör, helmjölkpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), naturlig vaniljarom). Kakaohalt minst 28%. Torrmjölk ( minst 24%). glukos-fruktossirap, citronlikörarom 5%. 
Kan innehålla spår av nötter.

18 gram. 

Producent: Oliva.

Läs me om Oliva.

 

 

 

Mörk chokladpralin med krämig romfyllning (Rhum)

En mörk chokladpralin med krämig och fyllig romfyllning. Pralinerna kommer i blandade färger på förpackningen, gröna och röda.

Receptet innehåller inga nötter.

Ingredienser: mörk choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri) och vanillin, kakaohalt minst 51%.). Glukos-fruktossirap, Jamaicansk rom 8%, delvis skummad mjölk, socker, ägg, vetemjöl (gluten).
Kan innehålla spår av nötter.

18 gram.  

Producent: Oliva.

Läs me om Oliva.

 

 

Mörk chokladpralin med krämig fyllning av körsbärslikör (Cherry)

En mörk chokladpralin med mjuk och krämig fyllning av körsbärslikör som blandats ut i chokladen och på toppen av allt får man ett helt körsbär i.

Receptet innehåller inga nötter.

Ingredienser: mörk choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), arom: naturlig vanilj, créme med körsbär och helt körsbär (46 %) (mörk choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri), arom: naturlig vanilj), glukos-fruktossirap, helt körsbär (7 %) arom: körsbärslikör (6 %) (alkohol, naturlig arom av körsbär, vatten, destillat av körsbär, arom) Kakaohalt minst 52%), 

Kan innehålla spår av nötter och mjölkprotein.

Kakaohalt minst 52%

18 gram.

 

Producent: Oliva.

Läs me om Oliva.